Onpa helle! …ihmettelevät pienet hirvivasat Tuisku ja Tihku

0

Ähtäri Zoon hirviperhe täydentyi kesäkuun alussa kahdella uudella jäsenellä: saammeko esitellä hellekesään syntyneet vasat Tuiskun ja Tihkun. Usva-emo odotutti eläintenhoitajia pitkään, sillä yleensä vasat ovat syntyneet äitienpäivän aikaan, mutta tänä vuonna pienokaiset saapuivat maailmaan vasta kesäkuun alussa.

No kannattihan näitä kaveruksia odottaakin ❤️ Kuten kuvista voi nähdä, äiti on paras ja maito maistuu.

Ähtärin Eläinpuiston ensimmäiset asukkaat olivat paikkakunnalta erään talon mailta löytyneet hirven kaksosvasat. Ne nimettiin Anuksi ja Köpiksi. Anu uupui kesken kasvun, mutta Köpi vahvistui eläintenhoitajien hoivissa lehmänmaidolla.  Köpistä tulikin tuoreen eläinpuiston tunnuseläin. Tänä päivänä hirvitarhalla asustavat isäntäpari Ilo ja Usva sekä jälkeläiset Sumu 2v, Sade ja Salama 1 v ja pienokaiset vasat Tuisku ja Tihku. Hirviperhe on ihmisystävällinen ja melkein poikkeuksetta joku niistä on katselemassa tarhan vieressä olevan taukopaikan läheisyydessä ihmisten touhuja.

Hirvi on yksi ensimmäisistä eläimistä, joka levittäytyi Suomeen jääkauden lopussa 9 000 vuotta sitten. Hirvi on ollut aina suomalaisille tärkeä eläin sekä metsästyksen että kulttuurin tasolla. Suomalaiset ovatkin kuvanneet hirviä jo esihistoriallisella ajalla, ja eläin on ikuistettu esimerkiksi moniin kalliomaalauksiin. Hirveen viitataan myös Kalevalassa. Hirvi voi elää yli 20-vuotiaaksi. Vaikka metsissämme on paljon hirviä, niitä pääsee näkemään harvoin luonnossa. Hirvi on suurin hirvieläin ja Suomen kookkain eläin; uroshirvi voi painaa jopa 600 kiloa! Eläin on komea, joskin hieman erikoinen ulkonäöltään: vaaleat pitkät jalat ja lyhyt kaula, kyömymäisessä päässä huomattavasti alahuulta pidempi ylähuuli. Erityistuntomerkkinä toimii myös kaulan alla roikkuva kieleke eli kello.


 

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI