Opiskelu | Intohimona tekniikka

0
Informaatioteknologiaa kolmatta vuotta opiskeleva Kati Penttinen nauttii opiskelun kaikista puolista. Hän oli lukiossa kiinnostunut kaikista aineista, erityisesti matematiikasta, kemiasta ja biologiasta. Lukion jälkeen hän harkitsi biologian opintoja yliopistolla, mutta päätyi kuitenkin bioinformaatioteknologiaan.

– ”Teknillisessä korkeakoulussa opinnoissa yhdistyy mukavasti tekniikka ja biologia. Pidän myös siitä, että täällä konkreettisesti tehdään asioita, eikä vain opiskella niitä kirjoista. Kouluun hain isosiskoni suosituksesta, aikaisemmin en ollut edes tiennyt, että vastaavaa koulutusta on olemassa”, Kati kertoo.

Bioinformaatioteknologia on yksi vaikeimpia paikkoja päästä sisään Aalto-yliopiston teknillisessä korkeakoulussa (TKK). Pääsykokeisiin kuuluu matematiikan koe sekä vaihtoehtoisesti joko kemia tai fysiikka. Hakijoita on paljon, ja vuosittain vain 49 otetaan sisään.

– ”Pitkä matematiikka on ihan ehdoton, ilman sitä on vaikea pärjätä pääsykokeissa ja sen jälkeen opiskelussa mukana. Matematiikka ei kuitenkaan mene äärettömän vaikeaksi, joten jos on lukiossa pärjännyt siinä hyvin, pysyy myös täällä mukana ihan kiitettävästi. Varsinkin ensimmäisen vuodet ovat lähes pelkästään matematiikkaa ja tietokoneiden hakkaamista, vasta maisterivaiheessa pääsee lukemaan mielenkiintoisimpia kursseja”, Kati kertoo.

Diplomi-insinöörin tutkinto antaa valmiudet moneen työhön. Kati voisi esimerkiksi nähdä itsensä myöhemmin tutkijana.

– ”Kaikki aivojutut kiinnostavat”, hän selventää.

Tyttönä poikien seassa

TKK:lla opiskelijakunta on pääsääntöisesti miesvaltaista, mutta biolla sukupuolijakauma on lähes 50/50. Katille opiskeluympäristön miesvaltaisuus ei ole ikinä ollut ongelma.

– ”Ei ehkä kannata olla erityisen herkkä poikien seurassa. Jutut voivat välillä lähteä käsistä, kun he eivät muista, että paikalla on myös tyttöjä”, hän naurahtaa.
Biolle hakevan kannattaa Katin mielestä olla yleisesti kiinnostunut kaikesta, eikä sormi saa mennä suuhun, jos pitää esimerkiksi ohjelmoida jotain. Opiskelijoilla on myös hyvä opiskelumotivaatio ja halu tietää lisää.

Bonuksena teekkarikulttuuri

Kati ja hänen siskonsa ovat perheen ainoat teekkarit, heidän vanhempansa ovat opettajia. Siskosten alavalinnassa ei kuitenkaan koskaan ole ollut mitään ihmeellistä, vaan vanhemmat ovat kannustaneet tekemään sitä mitä itse haluaa.

Itse opiskelun lisäksi Katia kiinnosti TKK:lla erityisesti opiskelukulttuuri ja opiskelijaelämä. Hän onkin paljon mukana opiskelijatoiminnassa, ja tällä hetkellä fuksikapteenina vastaa bion opiskelijoiden killan Inkubion uusista opiskelijoista.

– ”Ensimmäinen vappu teekkarina on ollut ikimuistoisin kokemus opiskelijaelämän osalta. Siihen kuuluu paljon kaikkea ja saa todella tuntea olevansa osa porukkaa”, Kati muistelee.

Mediatalo Opiskelupaikka tarjoaa tulevaisuuttaan pohtiville nuorille maksutonta opintoneuvontaa sekä tietoa jatko-opiskelusta, opiskeluelämästä, välivuodesta ja työelämästä osoitteessa www.opiskelupaikka.fi. Haluamme auttaa nuorta saavuttamaan unelmiensa opiskelupaikan ja haaveammatin.

Tutustu Opiskelupaikkaan: http://www.opiskelupaikka.fi

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI