Ostitko näitä ilotulitepatoja?- älä ammu vaan palauta heti ostopaikkaan !

0

Tukes varoittaa ilotulitepatoja ostaneita kuluttajia väärää tietoa antavasta käyttöohjeesta. Markkinoilla on ollut myynnissä useita patoja, joissa oleva ylimääräinen keltainen tarra

 ”TÄMÄ KYLKI KOHTI YLEISÖÄ – DENNA SIDA MOT PUBLIKEN” ohjaa ampumista väärään suuntaan ja aiheuttaa näin vakavan vaaran ampujalle ja katsojille.

Virheellisiä ohjeita löytyy ainakin seuraavista tuotteista: Finlandia, Final Countdown, Paratiisin valloitus, Gold, Maanjäristys, Taivassalamoi, Megabosse ja Superbosse. Ylimääräisiä tarroja voi olla myös muissa tuotteissa!

Tietoja vaarallisista tuotteista tarkennetaan, kun Tukes saa lisätietoja maahantuojalta.

Tukesin mukaan ilotulitteiden maahantuoja Suomen Ilotulitus Oy havaitsi virheen omassa laadunvalvonnassaan ja on ollut yhteydessä patojen jälleenmyyjiin.

Osa tuotteista on päätynyt kuluttajille virheellisinä. Kuluttajille myytyjen virheellisten tuotteiden määrä ei ole tiedossa, mutta maahantuojan arvion mukaan niitä on noin 300.

Tukes on hyväksynyt maahantuojan ehdotuksen korjaavasta toimenpiteestä, jossa tuotteessa oleva väärä tieto voidaan poistaa teippaamalla tai yliviivaamalla se ennen myyntiä kuluttajalle. Jälleenmyyjillä on myynnissä näin korjattuja tuotteita. Tukesin tietojen mukaan osa jälleenmyyjistä, kuten SOK-ryhmä ja Kesko ovat poistaneet tuotteet kokonaan myynnistä oma-aloitteisesti.

Kuluttajien tulee palauttaa tuotteet ostopaikkaan. Tuotteita ei saa ampua!

Ilotulite havainnekuva ei liity tapaukseen! (jpnews.fi/arkisto)

 


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI