Partion suosio nousussa myös Pohjanmaalla

0

Pohjanmaan Partiolaisten toiminta-alueella on noussut kiinnostus partioharrastusta kohtaan. Partiolaisia alueella on tällä hetkellä noin 4200. Jäseniä on lähes 12 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Toiminta-alueen lippukuntia on tuettu mm. aikuisten rekrytointitoimenpitein sekä laadukkailla partiotapahtumilla, mitkä ovat osatekijöinä harrastuksen kiinnostuksen nousussa.

Monissa lippukunnissa eli partion paikallisyhdistyksissä on kasvavan suosion vuoksi perustettu uusia ryhmiä. Hiipuneita lippukuntia on myös herätetty toimimaan uudelleen, kuten Haapavedellä viime syksynä tehtiin. Tällä hetkellä Haapaveden Salopartiolla on 40 jäsentä.

Paikallista partiotoimintaa järjestävät vapaaehtoiset aikuiset ja nuoret. He toimivat viikoittain kokoontuvien ryhmien johtajina nuoremmille partiolaisille, järjestävät leirejä ja organisoivat muutenkin lippukunnan toimintaa.

Etelä-, Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan maakuntien alueella on 116 suomenkielistä lippukuntaa, joista toimivia on noin 90. Pohjanmaan Partiolaisten lippukunnat toivottavat jatkuvasti tervetulleeksi uusia vapaaehtoisia aikuisia ja nuoria mahdollistamaan partion harrastamista yhä useammalle.

Vapaaehtoisena toimiessaan pääsee väkisin myös itse mukaan harrastamaan partiota. Partio on toimintaa, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia ja aineksia kasvaa yhteiskunnan jäsenenä ja jäseneksi. Partiossa vapaaehtoisena toimiva aikuinen on osaltaan vahvistamassa sosiaalista tukea tarvitsevia nuoria heidän elämänvaiheissaan.

Valtakunnallista tarkistelua lippukuntien jäsenmäärän kasvussa on tehty Suomen Partiolaisten toimesta. Tilastot on tehty seuraamalla jäsenrekisteriin liitettyjä uusia jäseniä. Tarkistelujakso on heinäkuun 2013 lopusta joulukuun 2013 loppuun.

Tällä aikavälillä kasvua on tapahtunut Haapajärven Eräpartiossa, jonka jäsenmäärä on kasvanut 53 partiolaiseen 36 % 14 jäsenen nousulla. Vuoden lopussa 48 jäsenen Sievin Samoojat on kasvanut 33 %, 12 uuden partiolaisen verran. Muhoksen Metsänkävijät on puolestaan kasvattanut jäsenmääräänsä 61:een, mikä on 23 jäsenen nousulla 27 %. Tässä vain muutama esimerkki, miten myös Pohjanmaan alueen lippukunnissa on rekrytoitu onnistuneesti uusia jäseniä partioon.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI