Parturi-kampaaja tarjoaa osaamistaan kahvin ja nisun kera

0
Juhlakampaus

Teksti: Johanna Yli-Kaatiala/jpnews.fi
Kuvat: Marjo Lamminsivu

Marjo Lamminsivu toteutti aikuisella iällä lapsuuden haaveensa ja opiskeli parturi-kampaajaksi valmistuen Saarijärveltä vuonna 2010. Kesäkuussa oli lopulta aika avata oma parturi-kampaamoliike kotona Töysän Arvonkujalla. Luottamuksellinen seurustelu asiakkaan kanssa kuuluu asiaan, samoin kuin kahvi ja pulla.

Parturi-kampaamo yrittäjä Marjo Lamminsivu

Marjo on kotoisin Pylkönmäeltä ja on muuttanut Ähtärin kautta Töysään viime syksynä. Aikaisempi koulutus on kaupalliselta alalta. Hän työskenteli pitkään apteekissa, vuoden verran myös Multian kotipalvelussa ja viimeisimpänä Keskisen tavaratalon vaateosastolla.

Hän on toiminut myös vähän aikaa kampaamo-yrittäjänä Pylkönmäellä sekä Ähtärissä vuokratiloissa. Jäätyään työttömäksi hänellä on nyt mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä OP-kevytyrittäjänä neljän kuukauden ajan.

Viranomaiset eivät tosin huomanneet kertoa, että samaan aikaan pitäisi olla aktiivinen työnhakija ja ottaa työvoimatoimiston tarjoamia töitä vastaan yrittäjäkokeilun ohessa. Tästä syystä Marjolle tuli karenssia, mistä hän on näreissään. Hän kokeekin, että itse pitäisi osata ottaa enemmän selvää asioista. Hän on myös kokenut että yli viisikymppisen naisen on vaikeampi työllistyä.

Rohkeuttakin…….

Seurustelulla tärkeä rooli

Kampaamoalalla Marjo haluaisi tehdä töitä eläkeikään saakka. Hän haluaa antaa asiakkaalle kiireetöntä aikaa ja palvella hyvin. Permanentti- ja väriasiakkaat saavat kotitekoista nisua kahvin kera kampaamokäynnin aikana. Hän myöskin kertoo tykkäävänsä seurustella ihmisten kanssa. Hän korostaa, että luottamus on erittäin tärkeää asiakassuhteissa. Se tarkoittaa sitä, ettei asiakkaiden asioita kerrota eteenpäin.

Marjo kertoo mielellään asiakkailleen ja muille alasta haaveileville mistä kampaamopalvelun hinta koostuu. Hänen mukaansa tällä alalla ainakin puolet yrittäjän työstään saamasta korvauksesta menee välttämättömiin kustannuksiin.

– Arvonlisävero on 24 %. Yrittäjän henkilökohtainen verotus tulee tämän päälle.  Lisäksi YEL- eli yrittäjäeläkemaksut ovat kalliit. Vuokra-, laite- ja materiaalikuluihinkin menee rahaa.

Marjolla oli osa varastosta ennestään, mutta uusia värejä ja laitteitakin on pitänyt hankkia yrittäjätaipaleen alussa. Marjo haluaa palvella myös laitosasiakkaat samalla laadulla kuin hänen luonaan käyvät asiakkaat.

….löytyy!

Intialaista päähierontaa
”hänelle, jolla on jo kaikkea”

Omana erikoispalvelunaan Marjo tekee intialaista päänhierontaa, jota myöskin opetettiin koulussa, mutta harvempi tekee sitä näillä seuduilla. Intiassa hierontamenetelmä on 4000 vuotta vanha traditio, mutta Suomeen se saapui vasta vuonna 1999.

– Hieronnan kesto on 45 minuuttia ja sen on tarkoitus rentouttaa ja poistaa stressiä. Hoitotilanne on mahdollisimman rauhallinen miellyttävän musiikin soidessa taustalla, eikä kännykänkään pitäisi sitä häiritä. Hieronnassa käsitellään yläselkää, käsivarsia, niskaa, päänahkaa ja kasvoja, Marjo kertoo.

– Vaikutus kestää parikin päivää. Hieronta on aivan oivallinen antaa lahjakorttina henkilölle, jolla on jo kaikkea tai joka kaipaa rentoutusta.

Aloittava yrittäjä ottaa asiakkaita vastaan maanantaista perjantaihin sekä tarvittaessa myös iltaisin ja lyhyellä varoajalla. Lähdetäänpä kokeilemaan!


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI