Perinnepäivä vie aikamatkalle menneeseen – lauantaina 7.10. Luoma-aholla

0
(jpnews.fi/arkistokuva)

 

Alajärven Luoma-aholla vietetään kaikille avointa perinnepäivää la 7.10.2017 klo 9-13. Perinnepäivä vie mukanaan sadan vuoden takaiseen elämään Luoma-aholla. Perinnepäivässä kohtaavat eri sukupolvet. Päivä on myös monella tavoin toiminnallinen.

 

Päivän aikana päästään tutustumaan ”villasukan matkaan” aina oikean lampaan keritsemisestä, villojen karstaamisesta, kehräämisestä ja lankojen värjäämisestä sukan tikkuamiseen asti. Vanhat koulutarvikkeet, opetustaulut ja havaintomateriaalit kertovat millaista koulunkäynti oli aikoinaan. Päivä on monella tavoin myös toiminnallinen: voit osallistua entisajan oppituntiin, kokeilla kaunokirjoitusta mustekynällä ja leikkiä vanhan ajan pihaleikkejä.

Perinnepäivässä kohtaavat eri sukupolvet. Luoma-ahon koulun oppilaat ovat laatineet kylän senioreille kysymyksiä heidän lapsuutensa koulunkäynnistä. Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia videotallenteelta kylän senioreiden kertomana. Satavuotiasta Suomea juhlistetaan istuttamalla koulun pihaan Tulevaisuuden kuusi.

Mukaan kannattaa varata käteistä, sillä paikan päällä on mahdollisuus ostaa kylän senioreiden tekemää riisipuuroa ja nokipannukahvia. Myynnissä on myös Neuvosen lammastilan tuotteita. Lisää tunnelmaa perinnepäivään voit tuoda pukeutumalla vanhan ajan tyyliin.

Tapahtuma järjestetään Luoma-ahon koululla (Vimpelintie 591, Alajärvi).

Perinnepäivän järjestelyistä vastaa Luoma-ahon kyläyhdistys. Yhteistyössä mukana ovat Luoma-ahon koulu, Luoma-ahon seniorit ja Neuvosen tila. Perinnepäivä kuuluu Luomantie 100 –tapahtumakokonaisuuteen. Se on saanut Aisaparin Leader-rahoitusta ja on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Lämpimästi tervetuloa aikamatkalle menneisiin vuosikymmeniin!

 


 

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI