Perussuomalaiset vastustavat perheryhmäkodin perustamista Alajärvelle

2
Emme ole rasisteja, olemme realisteja sanovat Alajärven Perussuomalaiset esittäessään tänään kannanottonsa tällä hetkellä suuressa määrin kaupunkilaisia ja seutukuntalaisia hämmästyttäneessä nuorille maahanmuuttajille kaavaillun perheryhmäkodin perustamisasiassa. Perussuomalaisten kannanotto on luettavissa kokonaan ohessa.

Ely-keskus ja Arjessa Oy ovat lähestyneet Alajärven kaupunkia mahdollisen nuorten turvapaikanhakijoiden perheryhmäkodin perustamiseksi Alajärvelle. Perheryhmäkoti olisi suunnitteilla entisiin Kultalangan tiloihin. Perheryhmäkotiin tulisi yksin Suomeen saapuneita, oleskeluluvan saaneita, 12-17-vuotiaita lapsia ja nuoria, pääsääntöisesti poikia. Viime vuonna heitä saapui maahan yli 3000 henkilöä. Suurin osa saapuneista on Afganistanista ja Irakista, myös muista maista on tulijoita jonkun verran. Alajärvelle suunniteltuun perheryhmäkotiin heitä tulisi 7-14 henkeä. Kuntaan siirtyessään he saavat täydet kuntalaisen oikeudet ja Ely-keskus maksaa heidän kulut kolmen (3) vuoden ajan.

Alajärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä vastustaa tätä suunnitelmaa. Ymmärrämme täysin sen tilanteen, että nuori pakenee sotaa. Ymmärrämme myös tunnetilan, kun keskustelua käydään lasten ja nuorten hädästä. Sitä me emme kuitenkaan voi mitenkään ymmärtää, että lapsi kulkee yli 6000km matkan useiden turvallisten maiden läpi, yhteen maailman korkeimman elintason maista, yksin! Se herättää väistämättä ajatuksen ankkurilapsista ja julmasta ihmiskaupasta, jota emme missään tapauksessa ole tukemassa. Emme usko, että Suomen valtiolla riittää kantokyky maksaa kunnille luvatut valtionosuudet täydessä määrässä. Jos riittää, silloin nykyiset leikkaukset, joita Suomessa juuri nyt tehdään, ovat ilmeisen tarpeettomia. On muistettava, että valtio hoitaa rahoituksen ainoastaan kolmeksi vuodeksi, sen jälkeen kustannukset siirtyvät kaupungin harteille. Korkea henkilöstömitoitus on asia joka nostaa mieleen monta kysymystä tämänkaltaisesta kodista. Mitoitus on 1 hoitaja 1 asukasta kohti, eli 1,0! Siinä kun suomalaisessa päiväkodissa yli kolmevuotiasta lasta kohti on 1 hoitaja ja 7 hoitolasta. Tai vanhustenhoidossa 0,4 -0,5 hoitajaa yhtä asukasta kohti. Väistämättäkin tulee mieleen suuri epäkohta, jota emme halua olla tukemassa. Myös saapuneiden henkilöiden iän määrittäminen on osoittautunut ongelmalliseksi, kuten tiedämme. Suunniteltua toimintaa harjoittava yritys pitää kotipaikkanaan Helsinkiä. Yritys ei olisi kirjoilla Alajärven kaupungissa, jolloin verotulojen osalta kaupungin kassaan ei juuri euroja kilise.

Alajärven kaupungilla riittää haasteita tulevaisuudessa kuntalaisten palveluiden järjestämisessä. Huoltosuhde kasvaa ja talous jatkaa sukellustaan, valtionosuuksia leikataan ja taloutta tasapainotetaan kaikilla sektoreilla. Olemme huolissamme omista vanhuksista, vammaisista ja lapsiperheistä, sekä tiukoilla henkilöstömitoituksilla toimivista ammattilaisista jotka heistä huolehtivat. Kuinka nämä ongelmat ratkotaan?

Näemme suunnitellun kaltaisessa toiminnassa ongelmia jolla voi olla moninaiset vaikutukset. Me emme halua olla rakentamassa mahdollisia ongelmia lisää. Perussuomalaiset laittavat aina suomalaisten asiat etusijalle. Emme ole rasisteja, olemme realisteja, ja haluamme huolehtia ensisijaisesti alajärveläisen asukkaan palveluista. Niin toivomme muidenkin poliittisten ryhmien toimivan asian mahdollisessa valtuustokäsittelyssä. Me emme ole mukana tässä turvapaikkabusineksessa.

Alajärven Perussuomalaisten valtuustoryhmä:

Kalliomaa Turo

Kangastie Jukka

Kantonen Orvo

Kivimäki Timo

Leppäkangas Markku

Matokangas Anne

Vistbacka Raimo

Väänänen Pertti

Korona-kartta 700x

2 KOMMENTTIA

  1. Kiitän Alajärven perussuomalaisia kannanotosta! Viimeinkin joku valtuustoryhmä reagoi asiaan kunnolla! Ei voi olla niin, että meillä on kallis mitoitus 1.0 pakolaislasta kohti, kun meillä on omasta takaa sairaita ja muita vähäosaisia, jotka ovat selkeästi kipeämmin avun tarpeessa. Toivottavasti myös muut valtuustoryhmät ottavat asiaan kielteisen kannan. Johan tätä yritettiin aikoinaan jopa entisen kaupunginjohtaja Kalevi Moision aikana. Silloinkin asia torjuttiin, koska silloinkaan ei ollut sopivia tiloja, opettajia ja koulutuspaikkoja näille henkilöille. Miksi meidän olisi aiinoastaan tunnettava velkaa pakolaislapsia kohtaan? He ovat todellakin matkustaneet Dublinin sopimuksen mukaisesti juuri sellaisten maiden läpi, jossa heidän turvapaikkahakemuksensa olisi pitänyt käsitellä ensiksi. Ihmisalakuljettajien toimintaa ei pidä missään tapauksessa tällä tavalla suosia!

  2. Hyvä ja asiallinen kannanotto, johon mielellään varmaan moni alajärveläinen yhtyy. Ongelmia tulee ja sen tietää jokainen. Muistaa pitää myös, että Kultalangan lähettyvillä olevan asuntoalueen elämä tulee muuttumaan huomattavasti, jos alueelle muuttaa 14 poikalasta täysin eri kulttuurista.

JÄTÄ KOMMENTTI