Perussuomalaisten Hirvisaari: Persu-sana on halventava

0
Toimittajat ja etenkin pääkaupunkiseudulta päin koko valtakuntaan vaikuttavat mediat saivat moitteita perussuomalaisilta vappuaattona.

Hämeen piirin varapuheenjohtaja, juuri kansanedustajaksi valittu James Hirvisaari luonnehti tiedotteessaan median vaalityötä ala-arvoiseksi mustamaalauskampanjaksi, jolla ei ollut mitään tekemistä laadukkaan journalismin kanssa.

– Erityisesti pääkaupunkiseudun mediat tekivät kaikkensa lyödäkseen perussuomalaisiin ehdokkaisiin persu-leiman:

mitätöivän, halveksivan, valheellisen ja loukkaavan ajatuksen, että kaikki perussuomalaiset ja myös heidän kannattajansa olisivat tyhmiä ja yksinkertaisia ihmisiä, joiden tavoitteena olisi viedä Suomi kehityksessä kivikauden tasolle.

Hirvisaari kiittelee äänestäjiä, jotka ”eivät kuitenkaan menneet halpaan halventavan persu-leiman myötä”. Hän huomauttaa, ettei lehdistö kirjoittanut vahingossakaan ”viherpiipertäjistä”, ”sossuista” tai ”kepusta” samoissa jutuissa, joissa perussuomalaisista käytettiin nimitystä persu.

………

LUKIJAN LÄHETTÄMÄ HAVAINTO!

”Erityisesti Iltalehden tekemä systemaattinen perussuomalaisten mustamaalaaminen vaalien jälkeen ärsyttää jo monia kansalaisia. Iltalehden toimittajakunta viljelee hyvin mieluusti muun muassa perussuomalaisista nimitystä ”persut”, kun virallisemmin lyhenne kuuluisi olla ”pesut” tai pelkästään ”ps-puolue”.

Nimitystä käytetään sekä otsikoinnissa, että juttujen teksteissä.

Iltalehti takertuu juttuja valikoidessaan, herkemmin sellaisiin, jotka jollain tavalla loukkaisivat perussuomalaisten mainetta puolueena ja sen edustajina.

Puoluetta äänestäneitä kansalaisia aliarviodaan monin eri tavoin. Seuratkaapa lehden kirjoittelua vähän aikaa, niin huomaatte kuinka läpinäkyvän selvää toiminta on.

Olen tehnyt myös havaintoja iltalehden netti julkaisun keskustelupalstojen kirjoitusten  kontrolloimisesta, joissa moderaattorit herkästi poistavat perussuomalaisia tukevat ja puolustavat kommentit. Kun vastaavasti heitä haukkuvat ja moittivat saavat olla rauhassa ja jäädä sivuille.”

JÄTÄ KOMMENTTI