Pirkanmaan koronarajoitukset jatkuvat tiukkoina joulun yli

0

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Pirkanmaan koronanyrkki on linjannut rajoituksista ja suosituksista COVID 19-tartunnoilta suojautumiseen joulun ja vuodenvaihteen aikana. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä päätti tiistain kokouksessaan jatkaa tällä hetkellä voimassa olevia suosituksia 10.1.2021 asti.

Pirkanmaan koronatilanne jatkuu edelleen kiihtymisvaiheessa. Taudin ilmaantuvuus on Pirkanmaalla nyt 70 tapausta 100000 asukasta kohden, mikä on hieman vähemmän kuin viime viikolla. Virroilla tilanne on edelleen hallinnassa ja maltillisessa tilanteessa.

– Toivotaan, että tartuntoja ei tule myöskään joulun aikana. Se on kaikkien yhteinen asia ja tarpeetonta matkustamista tulee välttää. Myös Virroilla jatketaan samoilla ohjeilla, kertoo kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Julkisissa sisätiloissa sekä samoin yksityistilaisuuksissa henkilömäärä on edelleen rajoitettu maksimissaan 10 henkilöön. Tässä on huomattava, että Aluehallintoviraston antama kokoontumisrajoitus ei ole vain suositus, vaan se on velvoittava ja koskee kaikkia oman talouden ulkopuolisia kokoontumisia.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan pidettävän suljettuna 10.1.2021 saakka. Myös sote-yksiköiden vierailuja on rajoitettu. Virtain kaupungintalon kokoustilojen ulkopuoliset varaukset on peruuttu 10.1.2021 saakka. Myös muut aiemmin annetut suositukset jatkuvat annetun ajan.

-Luonnollisesti suositukset maskien käytöstä kaikissa kohtaamisissa, käsihygieniasta huolehtimisesta sekä turvavälien pitämisestä ovat edelleen voimassa, muistuttaa kaupunginjohtaja Viitasaari.
-Toivon silti, että joulun aika voidaan viettää lämpimässä hengessä. Kuten joulun avauksessa pyysin, nyt on aika soittaa tai muuten viestiä lähimmäisten ja vähän vieraampienkin kanssa. Varmasti moni kaipaa sitä erityisesti kohtaamisten vähentyessä joulumielen levittämiseksi, korostaa kaupunginjotaja Juha Viitasaari.
-jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI