Pirkanmaan päivitetyt koronaohjeet käyttöön myös Virroilla

0

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Pirkanmaan koronanyrkki on antanut uudet suositukset COVID 19 -tartunnoilta suojautumiseen. Tartunta- ja altistumistilanne on kiristynyt aiemmasta melko nopeasti, mistä syystä niin maakunnassa kuin monella muullakin alueella pyritään tiukemmilla ohjeistuksilla varmistamaan tartuntamäärien laskeminen ennen joulua. Myös Virroilla otetaan ohjeet ja suositukset käyttöön. Ne ovat voimassa 2.12.–21.12.2020.

– Vaikka toimenpiteet ovatkin varsin tiukat, edelleen pyrkimyksenä on viime viikon ohjeiden mukaan ylläpitää mahdollisimman normaaleja toimintoja julkisissa palveluissa, kertoo kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa henkilömäärä rajoitetaan maksimissaan 10 henkilöön. Rajaus koskee kaikkia eikä enää pandemia,kaupunki,rajoitukseterotella, puhutaanko arjen yhteisöön kuuluvista tai kuulumattomista.

Itsenäisyyspäivän juhla järjestetään ilman yleisöä verkkolähetyksenä.

Asiakasmääriä kaupungin palveluissa, kuten kaupungintalolla ja terveyskeskuksessa, voidaankin kontrolloida ajanvarauksella. Asiointia suositellaan kuitenkin ensisijaisesti puhelimitse ja muilla etävälineillä tai vaihtoehtona tapaamisia ajanvarauksella, sillä osa työntekijöistä on paikalla ja osa etänä. Sote-yksiköiden vierailuita koskevat samanlaiset ohjeet kuin on ollut koko ajan.

Kaupungintalon kokoustilojen ulkopuoliset varaukset perutaan 21.12.asti. Valtuustosalissa ja Kohtaamispaikalla on mahdollisuus pitää kokouksia, kunhan järjestäjä vastaa, ettei kymmenen hengen väkimäärä täyty.

Kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi 2.-21.12. Merikanto-opisto siirtyy keskiviikkona etäopetukseen. Kansalaisopiston kurssitoiminta keskeytetään joulukuuksi. Toinen aste ja koulut jatkavat lähiopetuksessa, mutta vahvojen maskisuositusten alla.

Harrastuksiin lisää rajoituksia

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettavaksi. Näin ollen esimerkiksi liikuntahalli suljetaan aikavälille 2.12. – 21.12.asti. Kirjastojen suositellaan 2.-21.12. tarjoavan rajattua palvelua vain lainaustoimintaa varten. Lisäksi nuorisotilat tulee myös sulkea.

– Ainakin oleskelua kirjastolla tullaan rajoittamaan, mutta ohjeet tarkentuvat Piki-kirjastojen linjausten myötä. Nuorisotoimen toimintaa pyritään jatkamaan muilla tavoilla, kuten keväällä.

Yleiset saunat ja uimahallit suositellaan suljettavaksi. Näin ollen muun maussa Laivarannan avantouinti on suljettu 21.12 saakka. Samoin uimahallikuljetukset päättyvät tältä vuodelta. Huvi- ja leikkipuistojen sulkemisen katsotaan koskevan sisäleikkipuistoja eikä se siksi aiheuta toimenpiteitä Virroilla. Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin.

Yksityistilaisuuksissa on voimassa samoin suositus enintään 10 henkilön osallistujamääristä. Tässä myös arkiyhteisön sisäiset kohtaamisetkin voidaan laskea yksityisyystilaisuuksiksi ja siten saman kiintiön alle.

– Muilta osin toimitaan pitkälti viime viikon ohjeistuksen mukaisesti. Tärkeintä on pitää kiinni maskisuosituksesta ja turvaväleistä kaikissa kohtaamisissa sisällä ja ulkona. Aina liikuttaessa julkisissa sisätiloissa on käytettävä maskia tai visiiriä. Myös etätyötä suositellaan edelleen, Viitasaari kertaa.
– Tämä on yhteinen ponnistus, jolla voimme turvata vapaamman ja turvallisemman joulun kaikille.

Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän uudet suositukset kunnille ja kansalaisille 2.-21.12.2020:

⦁ Julkisissa sisätiloissa sekä museoissa ja teattereissa yleisömäärä suositellaan rajattavaksi 2.-21.12. korkeintaan kymmeneen henkilöön. Kaikissa yleisötilaisuuksissa suositellaan noudatettavan korkeintaan 10 hengen rajaa. Aluehallintovirastolle ehdotetaan yli 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämistä. Tarvittaessa myös yksittäinen kunta voi tehdä näitä koskevan velvoittavan päätöksen oman kuntansa osalta.
⦁ Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12. Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien suositusta tauottamisesta jatketaan 21.12. asti
⦁ Uimahallit, kylpylät ja yleiset saunat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
⦁ Nuorisotilat suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
⦁ Huvi- ja leikkipuistot suositellaan suljettaviksi 2.-21.12.
⦁ Yksityistilaisuuksissa jatketaan 10 henkilön henkilösuositusta 21.12 asti
⦁ Kauppakeskuksissa suositellaan suljettaviksi oleskelutilat 21.12. asti
⦁ Työväen- ja kansalaisopistojen ja taiteen perusopetuksen kausi suositellaan päätettäväksi tai siirrettäväksi etäopetukseksi 2.-21.12.
⦁ Tarpeetonta matkustamista suositellaan vältettäväksi erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI