Pohjanmaan pelastuslaitos näyttää tiedottamisen mallia – Kaksi tapausta Vöyriltä

0
(Kuvituskuva)

”Rannikko”- Pohjanmaan pelastuslaitoksella on tehty positiivinen tiedottamisharppaus, jossa laitos satsaa entistä laajemmin myös onnettomuus ja pelastustapahtumien jatkotiedottamiseen.  Ohessa viikonlopulta kaksi  tapausta Pohjanmaan pelastuslaitokselta suoraan toimitukselle tulleista tiedotteista.

 

”Kaskenpolttoa” ilman valvontaa!

Pohjanmaan pelastuslaitoksen pelastusyksiköt saivat hälytyksen sunnuntaiaamuna vähän kello seitsemän jälkeen Vöyrin ja Uudenkaarlepyyn rajalle tulipalolle, josta oli saatu hieman epäselvä ennakkotieto. Ohikulkija oli havainnut liekit pimeydessä ja soitti 112:een, mutta hän ei kyennyt kertomaan mistä palossa on kyse.

Pelastuslaitoksen mukaan koko tilanne johtui siitä, että eräs kansalainen oli saanut idean polttaa kantoja ym. pellolla siten, että palaminen jatkuu yöllä. Palamista ei valvottu, eikä siitä oltu tehty ilmoitusta pelastuslaitokselle etukäteen. Palo käytiin sammuttamassa pelastuslaitoksen toimesta.

Mitä tilanteesta opittiin? 1. Suunnitellusta poltosta on ilmoitettava etukäteen pelastusviranomaiselle, ohjeet löytyvät pelastuslaitoksen internet-sivuilta. 2. Avotulta ei saa jättää ilman valvontaa.

 

Oliko hiihtokeskuksen varastopalo tahallaan sytytetty?

Hätäkeskukseen tuli useita ilmoituksia Vöyrin hiihtokeskuksen rinteellä näkyvästä palosta, jota ennen alueelta oli kuultu pauketta. Pelastuslaitoksen Vöyrin aseman yksiköt hälytettiin paikalle ja perillä kohteessa selvisi nopeasti, että ilmiliekeissä oli noin 5×6 metrinen puurakenteinen varastokoppi. Kopissa ei ollut arvokasta tavaraa, vain muutamia lautoja ja työkaluja. Pelastuslaitos sammutti palon ja hälytyksen saanut poliisipartio kävi myös paikalla tutkimassa syttymissyytä.

Tulipalon syttymissyyksi epäillään varomatonta tulenkäyttöä ja/tai ilkivaltaa. Todennäköisesti paikalla on sytytetty jonkinlaisia raketteja, josta palo sai alkunsa.

Pelastuslaitoksen mukaan ilkivallantekijöistä ei näkynyt jälkeäkään, tai ainakaan kukaan ei vielä tunnustanut hölmöilyjään.

Mitä tästä opimme: 1. Raketit kuuluvat vain uuteen vuoteen ja huvilakauden päättäjäisiin, tällöinkin vain tiettynä kellonaikana ja tietyin aluerajoituksin. 2. Muistutamme, että vahingonkorvausvelvollisuus on aina ilkivallan tekijällä, ikään katsomatta. 3. Järjenkäyttö on sallittua, jopa suotavaa, kun mietitään tekemistä pimeässä syysillassa ja muulloinkin.

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI