POHJANMAAN POLIISI | Hyvä muistaa juhannuksena !

0

Suomalaiset valmistautuvat juhannuksen viettoon, odotukset ovat monella korkealla ja viikonlopunviettoa on suunniteltu jo pidempään. Poliisi haluaa muistuttaa juhlijoita muutamasta asiasta ennen kuin juhlinta alkaa.

 

Pohjanmaan maanteillä liikenne on normaali.

Pohjanmaan maanteillä liikennemäärät eivät poikkea normaalista kesäviikonlopusta, mutta muista silti varata riittävästi aikaa matkanteolle. Vaikka päätiet ovat suhteellisen ruuhkattomia, voi ruuhkia silti syntyä muualle. Ihmiset keskittävät ruokaostoksensa loppuviikolle ja isommille marketeille johtavat tiet voivat hetkittäin olla ruuhkaisia.

Jos ajat, älä ota.

Juhannuksen jälkeinen lauantai ja sunnuntai ovat päiviä jolloin poliisin alkomittarit antavat positiivisen tuloksen liian usein. Viime vuosina toinen esiin noussut ikävä ilmiö on mökkiteillä tapahtuneet onnettomuudet. Kypärätön ja alkoholin vaikutuksen alainen mönkijäkuski lähtee pikkutunneilla kovalla vauhdilla vierailemaan naapurin mökillä. Matka päättyy usein ensimmäisessä mutkassa ojaan ja naapurimökissä vierailu muuttuu parhaimmassa tapauksessa pitkäaikaiseen sairaalavierailuun.

Vesiliikenteessä alkoholi aiheuttaa eniten ongelmia

Samoin kuin maantieliikenteessä aiheuttaa alkoholi myös vesiliikenteessä eniten vaaratilanteita. Suurin osa hukkumisista juhannuksena tapahtuu pienellä veneellä, lähellä rantaa, ilman turvaliiviä ja tietenkin juovuksissa. Yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa Poliisi valvoo tehostetusti vesiliikennettä juhannuksena.

Koordinaateilla apu saapuu perille

Kesämökkejä ja mökkiteitä on Pohjanmaalla tuhansittain eikä perille löytäminen edes paikallistuntemuksen omaavalla henkilöllä aina ole helppoa. Osoitteen lisäksi on hyvä kirjoittaa kesämökin koordinaatit muistilapulle tai taululle ja asettaa ne näkyvälle paikalle mökissä, jos sattuisit joskus tarvitsemaan kiireellistä apua. Hätäkeskuslaitoksen kotisivuilta löydät palvelun, jolla voit määritellä kesämökkisi koordinaatit.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI