POHJANMAAN POLIISI | Poliisi suorittaa tehostettua alkoholivalvontaa koulujen päättäjäisten aikaan

0
EI ALKOHOLIA ALAIKÄISILLE!

Koulujen päättäjäiset ovat perinteisesti poliisityön sesonkiaikaa. Pohjanmaan poliisi panostaa kuten jo aikaisempina vuosina alkoholivalvontaan koulujen päättäjäisinä. Poliisi puuttuu alkoholin anniskeluun, välitykseen, hallussapitoon ja nauttimiseen. Samanaikaisesti valvotaan myös huumausaineiden käyttöä ja hallussapitoa. Alkoholivalvontaviranomaiset ja sosiaalityöntekijät tekevät viikonlopun aikana yhteistyötä poliisin kanssa.

 

Alaikäisen rikosepäilystä ilmoitetaan aina sosiaaliviranomaisille ja vanhemmille.

Neuvoja vanhemmille:

  • Alkoholin välittäminen alle 18-vuotiaalle on rikos
  • Puhu nuoresi kanssa alkoholista ja huumeista. Kaikki nuoret eivät juo alkoholia tai käytä huumeita, minkälainen asenne sinun nuorellasi on?
  • Keskustele toisten vanhempien kanssa, jaa tietoa ja tukekaa toisianne.
  • Vie nuoresi juhlapaikalle, pidä yhteyttä illan ja yön aikana ja hae hänet sovittuna ajankohtana. Tällä tavalla varmistat nuoresi turvallisen kotiin tulon.

Ilmoita poliisille, jos saat selville kuka välittää alkoholia tai huumeita tai missä pidetään laittomia juhlia. Pohjanmaan poliisin tavoitat sähköpostitse viestinta.pohjanmaa@poliisi.fi , Facebook-sivun www.facebook.com/pohpolost kautta tai Twitterissä @pohpolost. Facebooksivu avataan yksityisviesteille koulujen päättäjäisviikonloppuna.

Seuraa poliisin tehtäviä koulujen päättäjäisinä Twitterissä

Pohjanmaan poliisi järjestää tänä vuonna 12 tunnin ”Twitter rallyn” koulujen päättäjäisinä, jolloin twiitataan kaikista poliisin tehtävistä illan ja yön aikana. Poliisin tehtävistä twiitataan melkein reaaliaikaisesti lauantaina 3.6. klo 15 – 03. Poliisin tehtäviä voi seurata Pohjanmaan poliisin Twitter-tilillä @pohpolost tai seuraamalla #koulupm17 (ruotsiksi #skolaob17)

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI