Pohjanmaan poliisi valvoo erityisesti kokoontumisia Vappuna

0
Perinteiset vappukokoontumiset jäävät nyt vaarallisen pandemian aikana toteutumatta...nyt tarvitaan malttia, kun katsoo "normaalia" vapun kuvaa (Arkistokuva)

Vappu on perinteisesti vietetty ulkona ja monessa paikassa yhdessä muiden kanssa. Koronavirusepidemian ja kokoontumisrajoitusten takia tämä ei tänä vuonna ole mahdollista samalla tavalla kuin aikaisempina vuosina. Ulkona saa edelleenkin olla, mutta kokoontumisia ei ole mahdollista järjestää ja yli 10 henkilön joukkoihin ei ole suositeltavaa kokoontua.

Poliisi valvoo tänä vappuna erityisesti sitä, että kokoontumisrajoituksia noudatetaan, ja että ravintolat, kahvilat ja anniskelupaikat eivät ole auki asiakkaille. Ruuan ulosmyynti on edelleen sallittua.

Kielloista huolimatta on kuitenkin odotettavissa jonkinlaisia nuorten kokoontumisia parkkipaikoille ja muualle. Poliisi vetoaa edelleen erityisesti nuoriin, etteivät he järjestä laittomia kokoontumisia.

Pohjanmaan poliisi tehostaa valvonnan lisäksi myös läsnäoloa somessa viikonloppuna ja Pohjanmaan poliisin ja myös monien muiden poliisilaitosten tileillä voi välillä jopa reaaliaikaisesti seurata, miten vapun vietto sujuu poliisin silmin Pohjanmaalla ja muualla Suomessa.

Poikkeuksellisessa ajassa Pohjanmaan poliisi toivottaa kaikille poikkeuksellisen hyvää vappua. Juhli vastuullisesti ja ajattele erityisesti muiden turvallisuutta.


 

JÄTÄ KOMMENTTI