POLIISI | Pidäthän koirat kytkettyinä omaksi ja muiden luonnossa liikkuvien turvaksi

0
(Arkistokuva)

Joka kevät viriää keskustelupalstoilla ja varsinkin sosiaalisessa mediassa suuria tunteita herättäviä keskusteluita koirien jätöksistä ja irti juoksentelevista lemmikeistä.

Viime aikoina on käyty keskustelua erityisesti irti pidetyistä lemmikeistä, jotka voivat olla vaaraksi muille ulkona ja luonnossa liikkuville.

Keskustelu on ajankohtaan nähden aiheellinen, sillä erityisesti nyt vallitsevaan poikkeustila-aikaan luonnossa ja lenkkipoluilla on nähty ennätysmäärä ihmisiä ja paljon lapsiperheitä.

Poliisille on tehty ilmoituksia tapauksista, jossa koiranomistajat ovat pitäneet lemmikkejään irrallaan kielloista ja kehotuksista huolimatta. Joissakin tapauksissa koira on jopa hyökännyt lajitoverinsa tai ihmisen kimppuun.

Poliisin mukaan koiranomistajien tulee huomioida, että kaikki eivät pidä koirista ja osa jopa pelkää niitä. Pelon takana voi olla vakavakin trauma ikävästä kokemuksesta tai kohtaamisesta koiran kanssa. Sanomattakin on selvää, että vaikka oma lemmikki olisi kuinka kiltti ja säyseä ja leikkisä, kukaan meistä ei voi mennä täydelliseen takuuseen siitä, ettei se vahingoittaisi ketään.

Hyvä koiranomistaja tuntee koiraetiketin ja noudattaa sitä, jotta koiran kohtaamiset niin lajitovereiden kuin ihmistenkin kanssa sujuvat mahdollisimman jouhevasti.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI