Puhelinnumeron siirtoon lisää joustavuutta

0
Puhelinnumeron voi keskiviikosta (25.5.2011) alkaen siirtää toiselle teleyritykselle myös kesken määräaikaisen liittymäsopimuksen.

Tähän asti numeron on voinut siirtää vasta määräaikaisen sopimuksen päätyttyä. Toistaiseksi voimassa olevissa liittymäsopimuksissa numeron on voinut siirtää helposti teleyritykseltä toiselle jo useamman vuoden ajan.

Vanhaan sopimukseen liittyvät kuukausimaksut on siirtomahdollisuudesta huolimatta maksettava määräaikaisen sopimuskauden loppuun asti. Ennen numeronsiirtoa kannattaakin aina tarkistaa, milloin määräaikaisuus päättyy, mitä maksuja siihen liittyy ja vasta sen jälkeen arvioida, milloin siirto kannattaa tehdä.

Muutos liittyy viestintämarkkinalain muutokseen, ja se koskee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita. Muutos lisää numeron siirron joustavuutta ja edistää kilpailua viestintämarkkinoilla.

Ohjeita numeron siirtämiseen

Viestintävirasto on julkaissut internetsivuillaan ohjeita puhelinnumeron siirtämiseen. Se sisältää hyödyllistä tietoa ja vinkkejä kaikille niille, jotka haluavat vaihtaa teleyritystä, mutta säilyttää vanhan numeronsa.

Ohjeet on jaettu liittymätyypeittäin määräaikaisiin, toistaiseksi voimassa oleviin ja pre-paid-liittymiin, ja se on osoitteessa:

www.viestintavirasto.fi

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI