Puolustusministeri Antti Kaikkonen Ähtärissä

0
oik. Puolustusministeri Antti Kaikkonen , Ähtärin valtuuston puheenjohtaja Heimo Pirttimäki, Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Harju ja hallintojohtaja Seppo Karjala

Eilen maanantaina vieraili Ähtärin kaupungin vieraana puolustusministeri Antti Kaikkonen. Kaikkonen tutustui aluksi puolustusvoimien Räjähdekeskukseen ja sen jälkeen hän vastaili yleisö ja lehdistön kysymyksiin Autopirtillä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen

– Ähtärin kaupunki esitti ministerille terveisiä hallituksen suuntaan, että Räjähdekeskus säilyttää henkilömäärän ennallaan ja että, panostus tähän edelleen jatkuu.

– Valtatie 18 tullaan saattamaan sille toivottuun kuntoon ja että se kuuluisi pikimmiten valtion rahoittamiin liikennehankkeisiin.

– Rautatieliikennneyhteydet toivottiin jatkuvan entisellään ja niitä toivotaan vain parannettavan etenkin Seinäjoki-Alavus-Ähtäri osuudella.

– EU:n alue ja rakennepolitiikkaan toivotaan koko valtakuntaan kohdistuvan asumiskelpoisuuden ylläpitoa ja investointituen korottamista entiselle tasolle.

Autopirtin yleisöä

Myös yleisö esitti kysymyksiä ministeri Kaikkoselle. Kysymykset koskivat laajaa aihepiiriä, yhteiskutsuntojen toteuttaminen, hävittäjien korvaamishanke, aseteollisuus Suomessa, ”Ruotsin sotaveteraanit”, kasarmien kuntotarve, huoltovarmuus,  Scandinaavinen yhteistyö ja Venäjän tilanne

Kansanedustaja Mikko Savola

Koko tilaisuuden aloitti kansanedustaja Mikko Savola. Savola kertoi eduskunnan kuulumisia. Hän kommentoi muun muassa nykyisiä lakkoja, työttömyytä ja turvapaikkatilannetta.

Maatalouden kannattavuus ja tukiratkaisut. Hän toi myös esille huoltovarmuuden ja ilmastokysymykset sekä maakunnan tärkeät asiat.

Tapahtuman järjestäjänä toimi Ähtärin Kunnallisjärjestö ja Keskustan Etelä-Pohjanmaa piiri

 


 

 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI