Puurojuhla Martoille sekä ystäville ja puurorahaa Etiopiaan

0
Kuvaelmat

Puuroa tarjolla (Kuvat: Jussi Paarvala)
SOINI

Jussi Paarvala

Kuninkaanjoen Martat järjestivät keskiviikko-illalla puuroillan Soinissa.

Martat olivat saaneet Konginkankaan myllyltä kuorittaja kaurajyviä ja olivat valmistaneet veteen ja maitoonkeitettyä kaurapuuroa.

Puuro korvasi 1800- luvulla riisipuuron, jota tuolloin ei Suomessa tunnettu. Ja hyvää oli, sen todistivat paikalle saapuneet ”marttojenystävät”. Eino Haakana, Reijo Aaltonen ja Taisto Åkerman.

Täyskymppi puurosta toteavat vas. Eino Haakana, Taisto Åkerman ja Reijo Aaltonen

Kuninkaanjoen Marttojen puheenjohtaja Eeva Laasala kertoi yhdistyksen toiminnasta seuraavaa.

-Viime kesänä meillä oli iso hääpukunäyttely ja kattausesitys. Syksyn aikana olemme kutoneet vanhainkodille villasukkia viisikymmentä paria. Myös sotilaskodit ovat saaneet oman osansa villasukkia, mutta armeijan värimaailmaan sopivilla väreillä.

Vielä ennen joulua on tarkoitus mennä vanhainkodille laulamaan ja samalla luomaan joulunodotuksen tunnelmaa. Ensi vuoden tammikuussa on suuri alueellinen suunnittelutapahtuma, jonne Kuninkaanjoen Martatkin myöskin osallistuvat.

Kati Keski-Mäenpää

Tilaisuudessa oli läsnä myös Kati Keski-Mäenpää, hän oli tuonut näytteille etiopialaisia käsityömalleja, kuten koreja, savitöitä ja kangastöitä.

Myös näyttävä joulukuvaelma ja perinteinen työkuvaelma ja erikoisuutena puusta tehty ”haudanvartija”. Kati on perheineen lähdössä jo viidettä kertaa Etiopiaan diakoniatyöhön ja tämän rupeaman pituus on puolitoista vuotta.

Kuvaelmat

On siis tullut jo tutuksi Adis Abeba, jossa paikallinen koti ja lasten koulu ja ystävät odottavat.

Vielä ennen lähtöään perhe esiintyy yhdessä Martta ja Erkki Valkeuden kanssa Soinin kirkossa 18.12. klo 19.00.
Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI