READY 4 LIFE REKRY- JA OPINTOMESSUT ALAJÄRVELLÄ  

0

Järviseudun rekry- ja opintomessut järjestetään nyt neljännen kerran ja tänä vuonna opintojen lisäksi messuja painotetaan aiempaa vahvemmin työpaikkoihin ja tulevaisuuden työvoiman tarpeisiin.

Ready 4 Life kokoaakin laajalta alueelta saman katon alle niin työnhakijat, opiskelijat, yritykset kuin oppilaitoksetkin. Yritykset voivat rekrytoida uusia työntekijöitä vakituisiin työtehtäviin, kesätöihin tai tulla kertomaan tulevaisuuden työmahdollisuuksistaan ja esitellä samalla yritystään.

Tapahtumaan osallistuu muun muassa lähikuntien yläaste- ja lukioikäisiä, työnhakijoita, alanvaihtajia ja alanvaihtoa suunnittelevia. Tapahtuman yhtenä tarkoituksena on antaa tulevaisuutta suunnitteleville nuorille monipuolista tietoa eri opiskeluvaihtoehdoista, alueen avoimista työpaikoista, yrittäjyydestä, kansainvälisyydestä sekä työ-ja harjoittelupaikoista. Tapahtuman järjestäjien puolesta heille on tarjolla ohjelmaa sekä info-tilaisuuksia pitkin päivää.

Tapahtuman juontaa yrittäjä Susanna Korkiatupa, Loistavaa sisältötoimistosta. Yleisöllä on messuille vapaapääsy koko päivän ajan. Päivän aikana tullaan kuulemaan puheenvuoroja muun muassa yrittäjiltä, opiskelijoilta ja vaihto-opiskelijoilta. Messut tarjoavat myös mahdollisuuden maksuttomaan ammattilaisen toteuttamaan cv-kuvaukseen.

Tapahtuma on myös yksi keino vastata alueemme yritysten kasvaneeseen työvoiman tarpeeseen. On aloja, joilla työvoiman tarve on jo todellinen. Moni yritys on valmis kouluttamaan tekijät tehtäviin, jos aiempi osaaminen puuttuu.

Tapahtuman järjestäjät haastavatkin kunnat ja yritykset, niin isot kuin pienetkin, tapahtumaan mukaan.

  • – Messuilta voit bongata itsellesi tulevan kesätyöntekijän, keikkatyöläisen tai kiireapulaisen. Minulla on myös henkilökohtainen syy, miksi haluan alueen yrittäjät juuri tähän tapahtumaan mukaan. Haluan, että me yhdessä osoitamme nuorisolle, alueella asuvilla ja tänne muuttoa harkitseville, että täällä riittää kyllä työtä nyt ja tulevaisuudessa, haastaa projektipäällikkö Maria Yli-Sikkilä Työ etsii tekijäänsä –hankkeesta.

Tapahtumaa ovat järjestämässä yhdessä Alajärven kaupungin vapaa-aikapalvelut, Alajärven lukio, Alajärven yläkoulu, Etelä-Pohjanmaan TE-palvelut, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy, Ohjaamo Alajärvi/Vimpeli sekä SeAMK Maakuntakorkeakoulu.

Ready 4 Life järjestetään Alajärven monitoimihallilla torstaina 30.1.2020 klo 9 – 17.

Yritykset ja oppilaitokset pääsevät ilmoittautumaan tapahtumaan ja varaamaan maksuttoman messupaikan Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n sivuilta


 

JÄTÄ KOMMENTTI