RESERVILÄISLIITTO | Kampanja asevelvollisuuden puolesta

0
Hankkimalla Velvollisuus suoritettu -pinssin olet mukana turvaamassa yleisen asevelvollisuuden tulevaisuutta.

Reserviläisliitto on käynnistänyt kampanjan yleisen asevelvollisuuden puolesta. Kampajassa armeijan käyneitä suomalaisia kannustetaan ilmaisemaan tukensa asevelvollisuudelle käyttämällä Velvollisuus suoritettu -pinssejä. Varusmieskokardia mukaileva pinssi kertoo myös varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamisesta.

Reserviläisliiton jäsenet voivat ostaa pinssinsä jäsenmaksunsa suorittamisen yhteydessä maksamalla vähintään kymmenen euroa ylimääräistä. Muut voivat hankkia rintamerkkinsä liiton nettikaupasta 12 euron hinnalla.

Vastaus kansalaisaloitteelle

Kampanja on osaltaan Reserviläisliiton vastaus Ohi on -kansalaisaloitteelle. Liiton tavoitteena on myydä enemmän Velvollisuus suoritettu -pinssejä kuin kansalaisaloitteella on allekirjoittajia. Myynnistä kertyvillä varoilla rahoitetaan Reserviläisliiton työtä yleisen asevelvollisuuden tulevaisuuden turvaamiseksi.

Reserviläisliitto on arvostellut Ohi on -kansalaisaloitetta kovin sanoin mm. virheellisistä väittämistä ja viimeisten tutkimustulosten sivuuttamisesta. Aloitteessa on ohitettu mm. vuosina 2009-2010 tehty, laaja selvitystyö, jossa tutkittiin erittäin tarkasti puolustuksemme eri vaihtoehtoja. Risto Siilasmaan johtaman selvitysryhmä mukaan asevelvollisuus on edelleen kustannustehokkain tapa tuottaa Suomen puolustus.

Puolustusvoimien lakisääteisenä tehtävänä on Suomen sotilaallinen puolustaminen. Puolustusvoimien sodan ajan vahvuudeksi on määritelty 230.000 henkilöä, joista yli 90 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä. Ilman yleistä asevelvollisuutta itsenäisen ja uskottavan puolustuksen järjestäminen on mahdotonta.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI