Röyhkeää rikollistoimintaa Lehtimäellä

2
Juha Yli-Kesäniemi
Neste-huotoasema Lehtimäki
Erittäin röyhkeää ja ehkäpä suunniteltua rikollistoimintaa tapahtui viime torstaina lehtimäkeläisellä huoltoasemalla. Aseman tiloissa tapahtui kassakaapista raha-anastus keskellä päivää. Kaikeksi onneksi varas jäi kiinni tapahtumapaikalla, karkuun päässeet kaverit ja auton tiedot selvisivät poliisille.

Juha Yli-Kesäniemi

Huoltoaseman omistajien toinen osapuoli Juha Yli-Kesäniemi kertoili tapahtumien kulun seuraavasti:

– Olin lastauslaiturilla auttamassa lähtevän tavaran vastaanotossa. Sisääntullessani viereisessä huoneessa olevan kassakaapin luona seisoi mies. Hänellä oli setelirahaa käsissään ja yritti tunkea niitä taskuihin. Tajusin välittömästi mistä rahat olivat peräisin. Veljeni ja asiakkaan kanssa otimme miehen hallintaan ja meille kuuluvat rahat takaisin. Varasta pidättelimme poliisin saapumiseen saakka. Myös paikalla odottaneet auton tiedot saimme selvitettyä. Vaikka meillä yöaikaan onkin tehokas hälytysjärjestelmä, tämä yllätti meidät keskellä kirkasta päivää.

”Lainsäädännön mukaan jokainen kansalainen saa ottaa kiinni rikoksentekijän, joka on tavattu verekseltään – siis itse teossa. Kiinniotettaessa saa käyttää tarpeellisia voimakeinoja, jotka ovat tilannetta arvioidessa puollustettavissa, kun otetaan huomioon kokonaistilanne, rikoksen laatu ja rikoksentekijän käyttäytyminen.”

Ongelma on nykyisin se, että rikolliset tekevät työtään järjestelmällisesti, ennakoidusti ja suunnitellusti. Toiset henkilöt tutkivat tilanteen ja toiset suorittavat varsinaisen toimeksiannon eli rikoksen.

PTV mansikkasumppa1

2 KOMMENTTIA

  1. Kuinka mies edes pääsi käsiksi kassakaapin sisältöön? Sen täytyi olla auki, ei kait niihin noin vain murtautuda muutamissa minuuteissa. Kassakonekin on turvallisempi rahojen säilytyspaikka kuin avonainen kassakaappi

    • Oletko yksi tekijöistä, vai miksi pohdit moisia? Ei sillä ole väliä vaikka siellä olisi satasia suklaapatukoiden seassa, moraalinen ihminen toimittaa ne omistajalle. Avonaisesta kassakaapista puhumattakaan.

JÄTÄ KOMMENTTI