Sähköautot valtaavat odotettua nopeammin ajoneuvoliikenteen – jenkit varustautuvat jo tulevaan kysyntään !

0
Auton valmistaja kiiruhtavat sähköautojen tuotantoa muun muassa akkuteknologian kehittyessä. Kokonaan sähköllä kulkevien autojen tuleminen arkikäyttöön on lähempänä kuin arvaammekaan. Kuvassa :Tesla ST Wagon sähkömoottorilla varustettu perhefarmari.
Tesla pyrkii vastaamaan sähköautojen kasvavaan kysyntään lisäämällä myös mallivalikoimaa (Arkistokuva)
Tesla Motors avasi tiistaina Gigafactoryn Nevadan autiomaassa Yhdysvalloissa. Viiden miljardin dollarin tehdas tuottaa litiumioniakkuja autoihin, kertoo Phys.org.

Vaikka tehdas on nyt virallisesti avattu, siitä on vasta 14 prosenttia valmiina. Avatun osan valmistumiseen kului hieman reilut kaksi vuotta.

Maailman suurin rakennus – 930 000 neliömetriä!


Kun koko suunniteltu tehdas on valmis, sen laajuus on 930 000 neliömetriä. Siitä tulee yksi maailman suurimmista rakennuksista. Tehtaassa työskentelee 10 000 ihmistä seuraavan kolmen tai neljän vuoden aikana.

Sähköautoja ja kotiakkuja valmistava Tesla Motors on nyt jo 13 vuotta vanha yritys, eikä se ole vieläkään tehnyt voittoa. Se on joutunut tekemään paljon investointeja tulevaisuuteen.

Gigatehtaan on tarkoitus leikata litiumioniakkujen valmistuskustannuksia kolmanneksella vuoteen 2018 mennessä. Akkuja on tarkoitus valmistaa Teslan ensi vuoden lopussa markkinoille tulevaa 3-mallia varten. Nykyisiin malleihin Model S:ään ja Model X Suviin akut valmistetaan Japanissa.

Tesla aikoo valmistaa 500 000 sähköautoa vuonna 2018.


Tesla esitteli Model 3:n maaliskuun lopussa. Yli 325 000 ihmistä on maksanut autosta tuhannen dollarin varausmaksun. Tesla aikoo valmistaa 500 000 autoa vuonna 2018.

Kumppanina toimiva Panasonic asentaa Gigatehtaaseen sinetöityjä kosteudeltaan säädeltyjä akkukennojen valmistamiseen tarkoitettuja huoneita. Valmistus alkaa tänä vuonna.

Samaan aikaan lähes tuhat rakentajaa pystyttää tehdasta päivittäin. Ensi vuoden toiseen neljännekseen mennessä tehtaasta on valmiina 31 prosenttia.

Vuonna 2018 Gigatehtaan on määrä tuottaa akkuja 35 gigawattitunnin verran. Se on saman verran kuin koko maailmassa tuotettiin akkuja vuonna 2014.

Tesla harkitsee myös akkutehtaiden rakentamista Eurooppaan ja Kiinaan, mutta tästä ei ole kerrottu tarkasti.

LÄHDE:

Tekniikka&Talous

Terveyssovellus-22

JÄTÄ KOMMENTTI