Sähköpyörä kasvattaa suosiotaan keski-ikäisten keskuudessa

0
Sähköpyörä, naisten malli
Sähköpyörä, naisten malli
Varhain puhjennut kevät on innostanut suomalaiset polkupyöräkaupoille viime vuotta aikaisemmin. Eri-ikäiset pyöräilijät ovat löytäneet valikoimasta selkeät suosikkinsa. Vaivaton ja linjakas sähköpyörä on kysytty matkakumppani erityisesti työikäisten ja vanhemman väen keskuudessa.

Käyttötarkoitus ohjaa pyörän valinnassa; ajetaanko lyhyttä vai pitkää matkaa ja onko kumien alla asfaltoitu tie vai haastavampi maastoreitti. Jarkko Salmi Biltemasta on huomannut, että ostokäyttäytymisessä näkyy myös yhä vahvemmin ikäjakauma.

– Alakouluikäset haluavat maastopyörän, kun taas teini-ikäiset ja nuoret ovat tykästyneet yksivaihteisiin ”mummo-jopoihin”. Keski-ikäiset ovat löytäneet sähköpyörän kulkupeliksi asiointi- työmatkoja varten, Jyväskylän Bilteman tuotevastaavana toimiva Salmi luonnehtii pyörätrendejä.

Kevät on saanut kaikenikäiset fillaroitsijat aikaisin liikenteeseen tänä vuonna, mikä on todettu positiivisessa mielessä myös Jyväskylän Biltemassa.

– Pyöräkaupan myynti on tällä hetkellä useita satoja kappaleita viime vuotta edellä, Salmi kertoo.

Sähköpyörä sopii moniin tarpeisiin

Viime kevään uutuus, Keski-Euroopasta rantautunut sähköpyörä on edelleen kovassa nosteessa. Pohjoismaisiin olosuhteisiin mukautetun pyörän suosion salaisuus on säädettävä moottori, joka auttaa tarvittaessa lisäämään nopeutta. Moottoriavusteisuus mahdollistaa mukavamman matkanteon, sillä poljettaessa tuntuu vähemmän vastusta.

– Ostajaryhmästä 35-vuotiaat ja sitä vanhemmat ovat todella löytäneet sähköpyörän. Esimerkiksi työmatkalainen voi nauttia maisemista ja saapua toimistolle pirteän raikkaana ylämäistä ja vastatuulesta huolimatta. Sähköpyörä antaa myös monelle ikääntyneelle useita lisävuosia rakkaan pyöräilyharrastuksen parissa, Salmi toteaa.

Sähköpyörä ladataan kätevästi pistorasiasta. Käytön jälkeen pyörän voi kytkeä latautumaan, ja 4-6 tunnin jälkeen virtaa riittää taas. Yhdellä latauksella ajaa jopa 50 kilometriä, käytetyistä vaihteista ja olosuhteista riippuen. Alhaisten käyttökustannuksiensa lisäksi sähköpyörä säästää myös aikaa. Kiireiselle moottoriavusteinen menopeli onkin aamujen pelastus, sillä sen avulla voi esimerkiksi 7 kilometrin matkalla säästää 10–20 minuuttia aikaa.

5 syytä valita sähköpyörä

Ajan säästö: kiireisenä päivänä moottoriavusteinen pyörä kiidättää perille huomattavasti nopeammin, kuin tavallinen fillari.

Vaivattomuus: pitkätkin matkat sujuvat vaivattomasti vastatuulesta ja ylämäistä huolimatta. Työmatkalaisen ei tarvitse kantaa enää mukanaan suihkukamppeita.

Kustannustehokkuus: sähköpyörä on edullinen omistaa alhaisten käyttökustannusten, tehon ja toimivan tekniikan ansiosta. Matkanteko maksaa noin 3 senttiä/kilometri.

Kuntoilumahdollisuus: kuntoilukärpäsen puraistessa, sähköpyörän moottorin voi ottaa pois käytöstä, jolloin kulkupeli muuttuu tavalliseksi kolmivaihteiseksi polkupyöräksi.

Ekologisuus: työ- ja asiointimatkojen taittaminen sähköpyörällä auton sijasta säästää kukkaron lisäksi luontoa.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI