Sepänniemessä  talviriehattiin suurella sakilla

0
Kesät-talvet polkupyöräillen (Pentti Hautala)

Teksti ja kuvat: Pentti Hautala
ALAVUS/TÖYSÄ

– Onpas täällä nyt osallistujia paljon. Lapsia ja aikuisia. Mutta suosiihan nyt meitä paras mahdollinen sääkin, kun aurinko paistaa. Lisäksi on lunta ja luistava hankikeli pulkille sekä suksille.
– Kaiken krunaa tuuleton ja keväinen sää harrastaa täällä, monen toimijan järjestämässä talviriehassa.
Näin iloitsivat lauantaina Sepänniemeen talviriehaan-toimintapäivään saapuneet.

Autoilla paikalle tulijoille tarvittiin parkkipaikoille ajosuunnittelua. Kaikille kuitenkin paikka löytyi tienvieretkin hyödyntämällä.
Heti ensimmäisenä saivat tulijat tutustua Tuurin Pyörä Ky:n yrittäjän Sami Pasasen esittelemiin erilaisiin fillareihin. Pyöriä saivat halukkaat myös koeajaa.
Erilaiset sähköavusteiset ja maastopyörät olivatkin ahkerassa käytössä. Isokumiset sähköiset ”läskipyörät” olivat kovimman kiinnostuksen kohteina.
– Olipa tällä mahtava ajaa ei tätä lumihankikaan haitannut. Oikein ostokuume nousi, totesi kesät-talvet pyörällä liikkuva Arto Kleimola.

Isokumisilla pyörillä useat innostuivatkin polkemaan pidempiä matkoja hangella ja lumisella Ponnenjärven jäällä.
Sami Pasanen kertoi sähköavusteisten pyörien lisänneen suosiota viime kesänä huomattavasti. Joistakin merkeistä on ollut niin hyvä kysyntä, että ajoittain oli toimitusvaikeuksia.
Tuurin Pyörän ja Sepänniemen lomakylän lisäksi oli talviriehan järjestelyissä mukana Töysän Karjalaiset, heiltä myynnissä oli muun muassa itseleivottuja herkkuja.

Töysän VKP:lla oli näyttävä ja toimiva kokonaisuus kalustoa ym. Sepänniemessä.(Pentti Hautala)

Töysän VPK  oli läsnä monipuolisen kalustonsa kanssa. Halukkaat kohotettiin korkeuksiin nosturiautolla ihailemaan maisemia. Sammutusta päästiin harjoittelemaan ja ihmettelemään ”leikkaus”näytöstäkin. Palokuntalaisten tontilla oli toiminnassa myös mainio makkaragrilli.
Lisäksi tapahtummassa oli myynnissä vohveleita ja hernekeittoa…

Pilkkimistä opastivat Töysän ”kalastuskunnan” miehet Markku Julku, Jorma Toopakka ja Markku Akonniemi.
Nais- ja nuorta väkeä kiinnosti minkälaisia näkymiä jään alta, kalojen ”olohuoneesta”,  välitti kairan reikään laitettu kalastuskamera.
Jännittäviä kuvia saatiin katsella silloin, kun kalat lähestyivät pilkkiä ja nappasivatkin sen. Melko isoja ahvenia onnekkaimmat saivat saalikseen.

Töysän Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Matti Leinonen sai kelkoitella rekikyydistä kiinnostuneita lapsia ja aikuisia useamman tunnin ajan.(Pentti Hautala)

Töysän Yrittäjien puheenjohtaja Matti Leinonen kyyditsi ilman maksua moottorikelkan perään kiinnitetyllä, monella istuinpenkillä varustetulla, reellä usean tunnin ajan kierroksia jäällä. Matkustajina oli lapsia ja aikuisia.
Yrittäjien lahjana kaikille halukkaille antoivat kyytiä mönkijöillä Lasse ja Aatos Saarenpää sekä Pauli Suutala. Mönkijän perään kiinnitetyn vetonarun päihin sidotuilla auton renkailla tai pulkassa istuminen se vasta hauskaa menoa oli!

Nautinnollisia hetkiä lämpimässä kevätauringossa savusaunan seinustalla. -Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki kuvaamassa lastenlapsiaan ja muitakin lapsukaisia.(Pentti Hautala)

Mukana oli lisäksi Töysän 4H-yhdistys. Sepänniemen sisätiloissa sai nauttia lomakylän yrittäjän Marja-Liisa Pienimäen kahviopalveluista.
Reki- ja muiden”mööpeli” kyytien sekä pilkkimisen lisäksi lapset nauttivat rantatörmällä pulkilla laskemisesta sekä kiikkujen antamista vauhdeista.

Aatos Saarenpää esitteli hienoa suksimönkijäänsä. (Pentti Hautala)

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI