Sisä-Suomen poliisi | Ole tarkkana liian halvalla tarjotuista maatalouslaitteista

0
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Jos on tarjolla huomattavan edullisesti tai myyjällä on kiire maatalouslaitteen myynnissä, tulisi tässä tapauksessa hälytyskellojen soida, opastaa Sisä-Suomen poliisi.

Sisä-Suomen poliisille on ollut viimeisen vuoden aikana tutkinnassa tapauksia, joissa on myyty varastettuja traktoreita, klapikoneita, perävaunuja ja muita työkoneita. Laitteet on myyty eteenpäin huomattavan edulliseen hintaan. Jutun selvitessä laite palautuu oikealle omistajalleen ja ostaja menettää tuotteen lisäksi usein rahansa. Tämän lisäksi ostaja voi syyllistyä myös kätkemisrikokseen.

Ostoaikeissa olevan henkilön kannattaa siis aina tarkistaa, että laitetta myy sen oikea omistaja.

Pyydä ostaessasi laitteesta lisätietoja, teknisiä tarkennuksia ja kuvia tietystä yksityiskohdasta. Tarjoudu vähintään katsomaan laitetta paikan päälle, äläkä missään tapauksessa maksa tuntemattomalle kauppasummaa näkemättä ensin kaupan kohdetta. Ei edes käsirahaa! Yritä myös selvittää myyjän tietoja nimen ja puhelinnumeron kautta. Jos laitteessa on rekisteri-, sarja-tai runkonumero, selvitä laitteen omistajuus rekisteritietojen kautta.
Erään yrityksen pihalta löytyi 24.9. traktoriin kiinnitettävä klapikone. Laite on mitä ilmeisemmin anastettu ja varastoitu kyseiseen paikkaan, jotta se voitaisiin sieltä myydä ostajalle. Tälle klapikoneelle ei ole vielä löytynyt alkuperäistä omistajaa, joku ei ehkä ole havainnut laitteensa katoamista. Mikäli havaitset klapikoneesi varastetuksi, ota yhteyttä Nokian poliisiin.-jr

JÄTÄ KOMMENTTI