Sisä-Suomen poliisi | Varaudu pimeän liikenteen vaaroihin!

0

Syksy on tällä hetkellä varsin synkkää poliisilaitosalueellamme. Koululaiset menevät säännöllisesti kouluihinsa ja aamut ovat todella pimeitä varsinkin, jos sataa vielä vettä. Autojen valot eivät näytä pitkälle ja jalankulkijoiden on ensiarvoisen tärkeää tehdä itsensä näkyväksi esimerkiksi heijastimilla.

Autoilija – muista tilannenopeus, aja riittävän hitaasti erityisesti koulujen läheisyydessä, jotta havaitset lapset ja koululaiset.

Koululaiset – pienemmät ja isommat – käytä heijastimia, käytä suojateitä ja varmista, että autoilija on havainnut sinut. Älä syöksy tielle.

Toisten huomioonotto, näkyminen ja varovaisuus koskee kaikkia tielläliikkujia, myös pyöräilijöitä. Päälleajo-oikeutta ei ole missään olossuhteessa. Jokaisella on velvollisuus omalla toiminnallaan pyrkiä estämään mahdollinen onnettomuus.

– Jos vaaratilanne tai onnettomuus sattuu kaikesta varovaisuudesta huolimatta, ilmoita siitä poliisille soittamalla hätänumeroon 112. Jos esimerkiksi autoilija on ajanut liikennesäännöistä piittaamatta ja on meinannut ajaa jonkun päälle, laita auton rekisterinumero muistiin ja ilmoita se samalla. Vaarallisista tilanteista kuuluu ilmoittaa heti hätänumeroon, ei ilmoittaa jälkikäteen esimerkiksi palautepostilla, muistuttaa komisario Jari Lindholm.

Jokainen tielläliikkuja vaikuttaa siihen, onko liikenteessä turvallista. Hoida oma osuutesi ja kanna vastuusi.

Heijastin heilumaan pimeällä!

 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI