SKAL | Ulkomaiset rekat ajavat verottomalla polttoöljyllä Suomen teillä

0
Ulkolainen rekkaliikenne halutaan

Jotkut rekat tankkaavat öisin surutta polttoaineverovapaata "löpöä" tankkeihinsa (Kuva ei liity ko. juttuun)
Ulkomaisten rekkojen lisääntyvä määrä huolestuttaa kotimaisia rahtiliikenteen harjoittajia. Heidän mielestään on ilmiselvää, että käytännössä laki ei ole läheskään aina sama kaikille tiellä ammatikseen liikkuville.

Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n puheenjohtaja Ahti Myllys vaati Hankasalmen Seudun Ammattiautoilijat ry:n 60-vuotisjuhlassa vinjettimaksujen käyttöönottoa.

– Suomi menettää lähes ainoana Euroopan maana huomattavan määrän tuloja, joita muissa maissa peritään ulkomaisilta ajoneuvoilta teiden käytöstä. Meilläkin tulee ottaa mahdollisimman nopeasti käyttöön vinjettimaksut. Samalla on pidettävä kuitenkin huolta siitä, ettei kotimaisten kuljetusyritysten kustannusrasitetta niillä nosteta.

Syyskuun puolivälissä SKAL järjesti vuorokauden mittaisen liikennelaskennan eri puolilla Suomea selvittääkseen ulkomaisten kuorma-autojen todellisen määrän liikenteessä. Niiden osuus Suomen tieverkolla oli laskentahetkellä 7,3 %, eli huomattavasti enemmän kuin aiemmin on arvioitu.

Vaajakosken liikenneympyrässä laskettiin ajaneen 133 ulkomaista rekkaa kyseisenä päivänä.

– Tämä on hurja määrä teidemme ilmaiskuluttajia. Huoltamoiden mukaan ulkomaalaisten kuorma-autojen tankkeja myös täytetään öisin polttoöljyllä, joten polttoaineverorahatkin jäävät saamatta. Valvontaa on siis edelleen lisättävä, Myllys huomautti.

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI