Ski Center Vuorenmaa aukeaa torstaina 5. joulukuuta

0
Soinin Vuorenmaan maisemia (kuva: Jussi Paarvala /jpnews.fi)

Vuorenmaan laskettelukeskus Soinissa aukeaa uudistuneena Ski Center Vuorenmaana torstaina 5. joulukuuta. Varsinaisia avajaisia vietetään itsenäisyyspäivänä, perjantaina 6. joulukuuta.

Perjantain avajaispäivän päiväohjelmassa muistetaan erityisesti lapsiperheet. Paikalla ovat myös Erämaan Elämyskeskuksen työntekijät, jotka esittelevät Elämyskeskuksen toimintaa ja ohjelmaa. Myös soinilaiset yhdistykset esittäytyvät.

Pohjanmaan vanhin rinne kukoistaa taas

Ski Centerin aukeaminen herättää eloon Pohjanmaan vanhimman, vuonna 1965 perustetun laskettelurinteen. Vuorenmaassa on lasketeltu viimeksi keväällä 2013.

Käytössä on kaksi hoidettua isoa rinnettä ja lastenrinne. Talven kuluessa valmistuvat slopestyle-rata sekä temppurata freestylen ystäville. Hissi toimii nykyaikaisella sirukortilla.

Rinnevastaavana toimii Outi Iivarinen. Tutorina mukana on Vuorenmaan konkari Antti Piipponen.

Remontoitu ravintola Peikonpesä satsaa ruokaan ja ohjelmaan

Ravintola Peikonpesä on remontoitu ja laajennettu terassilla. Ruokalistalta löytyvät niin hampurilaiset, pizzat, kahvilatuotteet kuin a la carte -annoksetkin.

-Tavoitteena on luoda Peikonpesästä viihtyisä olohuone, johon tullaan paitsi ruokailemaan, myös  viettämään aikaa karaoken, visailujen, lautapelien ja hyvän juoman äärellä, kertoo Outi Iivarinen.

Kymmenen työpaikkaa ja laaja ohjelmatarjonta

Uusi yrittäjä, Sumalee Sae Leaw-Leppäniemi, haluaa luoda Elämyskeskuksesta harrastuskeitaan alueen asukkaille ja elämys- ja lomakohteen matkailijoille. Talven ohjelmatarjottimelta löytyy 70 erilaista retkeä ja aktiviteettia.

Elämyskeskus on myös merkittävä työllistäjä. Palkkalistoilla on kymmenen vakituista työntekijää.

Soinin kunnassa ollaan tyytyväisiä siihen, että hiljaiselon jälkeen rinteeseen on saatu yrittäjä, jolla on monipuolisia kehittämissuunnitelmia.

-Soini on vuosikymmeniä tunnettu Vuorenmaasta. Nyt muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen kiinnostus alueen kehittämistä ja toimintoja kohtaan on suurta. Soinin kunta toivottaa Erämaan Elämyskeskukselle parhainta onnea ja menestystä, toteaa hallintojohtaja Hannele Hannula

Lisätietoja antaa Jorma Leppäniemi: 041-3640916

Avajaispäivien aikataulu ja ohjelma

Erämaan Elämyskeskus Soinissa tarjoaa monipuolisia luonnossa liikkumisen ja viihtymisen mahdollisuuksia ympäri vuoden. Elämyksistä voit nauttia omatoimisesti tai elämysräätäleidemme opastuksella. Elämysammattilaisemme auttavat myös järjestämään synttärit, polttarit, kokouksen tai minkä tahansa kokoontumisen. Elämyskeskuksen sydän on laskettelukeskus Ski Center Vuorenmaa. Meidät löydät myös Facebookista.

Torstai 5.12.

Klo 14-21 Rinne ja ravintola Peikonpesä auki

Klo 19 Trubaduuri Miquel Rojas viihdyttää Peikonpesässä

Perjantai 6.12.

Klo 10-21 Rinne auki

Klo 10-23 Ravintola Peikonpesä auki

Klo 10-17 Soinilaiset yhdistykset esittelevät toimintaansa

Klo 11-17 Erämaan Elämyskeskuksen työntekijät esittelevät messuteltalla ohjelmapalveluita

Klo 12-15 Talutusratsastusta lapsille (2 e)

Klo 14 Lasten liukurikisa lastenrinteessä

Klo 19 alkaen ravintola Peikonpesässä varjoitsenäisyyspäiväjuhlat

-trubaduuri Miquel Rojas, karaokea ja linnan juhlien seurantaa ja ruodintaa yhteisvoimin.


 

JÄTÄ KOMMENTTI