SMJK | Tavoitteena myyntiura

0
Jussi Nikamaa, 25, on tradenomi, joka haluaa tehdä uran myynti- ja markkinointialalla. Hän haluaa myyntiguruksi. Kokemusta työelämästä on haettu opiskeluaikana omasta yrityksestä ja valmistumisen jälkeen useista työpaikoista.

– Olen myynyt kaikkea pienpuhdistamoista porealtaisiin. Kokemusta on kertynyt erilaisista toimialoista, tuotteista ja asiakkaista, Nikamaa kuvaa.

Nikamaa haluaa tulevaisuudessa kehittyä myynnin ja markkinoinnin guruksi. Alassa häntä kiehtoo itsenäisyys, vapaus ja mahdollisuus hyviin ansioihin. Myyntityö on haasteellista, ja alalla saa olla tekemisissä ihmisten kanssa.

– Myyntityö vaatii itsensä likoon laittamista eikä sitä voi tehdä heikolla motivaatiolla. Tulospaineiden alla vaaditaan hyvää paineensietokykyä, Nikamaa listaa myyjän ominaisuuksia.

Hän pitää yrittäjyyttä luonnollisena osana työuraa.

– Jos en ole 50-vuotiaana yhtään firmaa perustanut, niin olen jollain tavoin epäonnistunut elämässä.

Unelmista totta

Nikamaa oppi jo opiskeluvuosina, että tavoitteiden ja päämäärien asettaminen omalle uralle on ensiarvoisen tärkeää.

– Nuoren sukupolven johtaminen on päämäärän, tavoitteiden ja tarkoituksen viestimistä.

Nuori mies on opiskellut tradenomiksi Jyväskylän Tiimiakatemiassa, jossa opiskelijatiimit perustavat oman yrityksen ja oppivat käytännön kautta myyntiä, markkinointia ja johtamista.

Yrityksen perustamisvaiheessa opiskelijoiden tavoitteena oli maailmanympärysmatka opintojen lopussa. Matkakassa oli tarkoitus kerätä oman yrityksen liiketoiminnalla.

– Ilman yhteistä tavoitetta porukka olisi hajonnut ja reissu olisi jäänyt tekemättä, Nikamaa kertoo.

Tukea ammattiin

Nikamaa liittyi jo opintojensa alussa Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten järjestöön, SMKJ:hin. Nikamaa ei tunnustaudu perinteisen AY-liikkeen kannattajaksi, mutta SMKJ:n toimintatavasta hän pitää.

– Myyntialalla liitto ei voi neuvotella jäsenten palkoista, sillä työtehtävät, vastuut ja ammattitaidot vaihtelevat. Bisnesammattilaiset neuvottelevat useimmiten itse omat palkkansa.

Palkkaneuvottelujen sijaan SMKJ tarjoaa yksilöllistä edunvalvontaa sekä palkka- ja työmarkkinatietoa.

– Välillä tuntuu, että perinteinen AY-liike on kehityksen jarruna. SMKJ puolestaan tukee talouskasvua, koska yritysten kasvu perustuu myyntiin ja markkinointiin, Nikamaa muistuttaa.

Koulutusta myyntiin

Ongelmatilanteissa SMKJ:n jäsenillä on oikeuspalvelu ja lakimiehet käytössä. Järjestö tarjoaa runsaasti välineitä ja tukea ammatilliseen kehittymiseen.

SMKJ:n opiskelijajäsenillä on oikeus pääosin samoihin jäsenpalveluihin kuin muillakin. Nikamaa hyödynsi esimerkiksi liiton ilmaista koulutustarjontaa jo opiskeluaikana.

– SMKJ:n tarjoama koulutus on opiskelijan näkövinkkelistä erilaista, koska se on suunnattu suoraan työelämän tarpeisiin.

Hae lisää tietoa oheisesta linkistä www.youngsales.fi

JÄTÄ KOMMENTTI