Soini tulee koko Eurooppa vapisee – vaikka lokaa niskaan rapisee!

0
Timo Soini kävi viikko sitten puhumassa Alajärvellä. ( Kuva: Jukka Ketonen/ jpnews.fi )

Timo Soini kävi viikko sitten puhumassa Alajärvellä. ( Kuva: Jukka Ketonen/ jpnews.fi )

On ollut mielenkiintoista seurata parin viimeisen viikon ajan tapahtumia kotimaisessa politiikassa,  jossa on muodostumassa kaikkien aikojen jymäys, sitten rauhanajan historian.

Luonnollisesti se on Timo Soinin luotsaaman Perussuomalaisten voimakas nousu, pitkään pelkän yhden järvipohjalais kansanedustajan ”eduskuntaryhmästä” , yhden vaalikauden aikana, koko valtakunnan lähes suurimmaksi puolueeksi.

Gallup-ennusteissa on Soini kumppaneineen tämän kertaisten kansanedustajavaalien kirkkain voittaja, vaikka yhtään ääntä ei ole tätä kirjoitettaessa vielä”virallisesti” laskettu.

Ääni pyrkii kurkusta väkisinkin remakaksi nauruksi, kun seuraa muiden puolueiden päivittäin kiihtyvää loanheittoa Soinia ja hänen edustamaansa puoluetta kohtaan ja kuinka läpinäkyvästi ”entisten” valtapuolueiden masinoimat, pääosin eteläisestä suomesta operoivat valtakuntamme merkittävimmät mediat (lehdet ja televisiokanavat) toimittajineen yrittävät kukin omalla tavallaan  tehdä Soinin ”puheenvuorot” ja sanomiset mahdottomiksi.

Äänessä ja kuvissa ei tilastogallupit ole juurikaan näkyneet. Televisioiden keskusteluissa puheenjohtaja Soini on saanut systemaattisesti vähemmän huomiota kuin esimerkiksi Keskustan,Kookoomuksen ja SDP:n puheenjohtajat.

Uskomattomalta tuntuvat myös viimepäivien tarkoitushakuiset ”propaganda”- gallupit Perussuomalaisten suosion kääntymisestä yllättävään laskuun.

Suurin pelko tuntuu olevan, suomalaisia suhteettomasti energia- ja jäteverottava, Vihreät-puolueessa. Helsingin Sanomien Nyt-liitteeseen ilmestyneen niin sanotun miinus gallupin, tuloksen Vihreät ovat kääntäneet tarkoittamaan, että Perussuomalaiset olisivat  ”vihatuin” puolue Suomessa.

Hesarin taustajoukot käyttävät puolestaan nimitystä ”vastustetuin”puolue.  Vihreät olivat luonnollisesti tuossa gallupissa se kaikkein puhtoisin ”pulmunen”.

Soinin ja Perussuomalaisten etenemistä ja varsinkin tulevaa äänestyspäivää seurataan suurella mielenkiinnolla valtakuntamme rajojen ulkopuolella.

Naapurimaassamme Ruotsissa kuulemma vähintäänkin yhtä suurella mielenkiinnolla kuin he seuraavat omia vaalejaan.

Myöskin muu Eurooppa on herännyt H-hetken lähestyessä ”ruususen unestaan” seuraamaan ja pohtimaan minkälaista merkitys ”soinismilla” voisi olla EU:n ja Euro-valuutan tulevaisuudelle ja jopa olemassaololle.

EU:ssa ihmetyksen sormi on mennyt nyt hämmästyksen suuhun.

JÄTÄ KOMMENTTI