Soinin joulunavaus käynnistyi markkinoilla.

0
Pauliina Ruuhilehto
Etenkin lapsiperheitä avajaiset kiinnostivat.
Lauantaina suoritettiin joulunavaus Yhtenäiskoululla Soinissa markkinoiden merkeissä.

Tilaisuuden avasi Soinin kunnan puolesta kunnanhallituksen varapuheenjohtaja  Rami Puro. Hän käsitteli avauspuheessaan Järvi-Pohjanmaan kuntien tilannetta. Rahan puute, kustannusten jako on hiertänyt yhteistyötä. Niukkuuta ei ole koskaan helppoa jakaa. Haasteet SOTE-ratkaisussa ovat vielä arvoitus. Muita Puron mainitsemia ongelmia ovat kouluratkaisut, päivähoito, veromarkkojen kehitys sekä yritysten investoinnit paikkakunnalle. Positiiviset odotukset hänen mukaansa ovat tulevaisuuden Soiniin rakennettavat tuulivoimalapuistot.

Rami Puro

Tilaisuuden musikkiesitykset aloitti Sara Alatalo ja Aino Kriikkula, jotka esittivät yhteisesti lauluja säestäen kitaralla ja syntikalla musisointiaan.

vas. Aino Kriikkula ja Sara Alatalo

Musiikkia jatkoivat kokeneemmat muusikot Martta Valkeus ja Markku Keski-Mäenpää, jotka esittivät aitoa ”countrymusaa”. He myöskin esiintyivät Soinissa kahdessa muussakin tilaisuudessa juhlistaen ”Soinin Joulu”-julkaisupäivää.

Martta Valkeus ja Markku Keski-Mäenpää

Markkinoilla oli tuotteitaan esittelämässä useita soinilaisia, oli pomppulinna lapsille, oli leivonnaisia oli arvontoja ja markkinamenoa. Tilaisuuden järjestäjän toimi yhtenäisyyskoulun 8 lk ryhmä.

Tmi Tiina Väliaho
Samurai Shop, Pauliina Ruuhilehto
vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI