Soinin Seurakunnan – kinkereitä ja huutamista

0
Soinin kirkko (Ahti Aho)

Soinin seurakunnan toiminta jatkuu keväällä 2020 pääosin kuten syyskaudella, mutta jotain uutta tai muutostakin on luvassa, esim. kinkereitä kylillä muutaman vuoden tauon jälkeen, Soinin Poikahuutajat -kuoron alkaminen, sunnuntain iltamessut sekä yhteisövalmennukseen osallistuminen.

Kinkerit Soinissa

Kolmelta kylältä löytyi halukkuutta ja mahdollisuutta järjestää kinkerit talvella 2020: Kukonkylältä (to 16.1. klo 18), Vehunkylältä (to 23.1. klo 18) sekä Saurusta ja Kivikylältä (su 2.2. klo 18.30). Kanttorin osuudessa tutustutaan perusteellisemmin virsikirjan uusimpaan lisävihkoon (eli 900-alkuiset virret). Papin johdolla pohditaan seurakunnan merkitystä ihmisille yleisesti ja Soinissa erityisesti. Kinkereille ovat tervetulleita kaikki myös naapurikyliltä.

Seurakunnan lapsikuorot

Soinissa toimii vireä lapsikuoro kanttori Maarit Hosionahon johdolla. Kaikki kuorolaiset ovat tyttöjä. Haluamme tarjota myös erityisesti pojille suunnatun mahdollisuuden äännellä yhdessä. Siksi tammikuun lopussa alkavat Soinin Poikahuutajat -kuoron harjoitukset (to 31.1. klo 16). Kuoro alkaa aluksi projektiluontoisena ja tähtää esiintymiseen laskiaissunnuntain perhekirkossa (23.2.). Jos innostusta löytyy, saa kuoro jatkoa myöhemmin keväällä; eivätkä esiintymiset ole pakollisia, vaan mukavia mahdollisuuksia. Kuoroa johtaa ainakin aluksi Pasi-pappi. Hyvä myös muistaa, että lapsikuoroon ovat jatkossakin yhtä tervetulleita sekä tytöt että pojat, vaikka vain pojille tarkoitettu ryhmä alkaakin.

Seurakunnan iltamessut

Viime vuoden lopussa päätettiin Soinin seurakunnassa aloittaa kokeilu, jossa sunnuntain jumalanpalvelukset pidetään kerran kuussa illalla klo 18. Iltamessuissa aina samaa tulee olemaan alkamisaika ja tietyt jumalanpalveluksen perusasiat; mutta toteutus vaihtelee eri kerroilla esim. musiikin ja iltamessun rakenteen suhteen. Vuoden ensimmäinen iltamessu on su 26.1. klo 18. Musiikista vastaa Soihtu-kuoro Ari Anttilan johdolla. Yhteislaulut lauletaan tällä kertaa Viisikielinen-laulukirjasta. Iltamessun alkupuolella on rukousosa, jossa voi esim. kirjoittaa omia rukousaiheita lapulle tai tulla rukouspalveluun esirukousta tai öljyllä voitelua varten. Lastenhoito on järjestetty srk-talon alakerrassa iltamessun ajaksi.

Seurakunnan tulevaisuuden haasteet

Iso kysymys kirkossa ja seurakunnissa on, miten kirkko voisi paremmin vastata nykyisiin ja tuleviin haasteisiin muuttuvassa maailmassa sekä samalla toteuttaa perustehtäväänsä mahdollisimman hyvin. Muun muassa tätä kysymystä työstetään valtakunnallisessa yhteisövalmennuksessa, johon Soinin seurakunnasta on ilmoittautunut tiimi mukaan. Kyseessä on pari vuotta kestävä prosessi. Aika näyttää, mitä se tuo tullessaan. Toivottavasti paljon hyvää, jotta Soinin seurakunta voisi tulevaisuudessakin olla Jumalan asialla ihmisiä varten.

Pasi-pappi, Soinin seurakunta

JÄTÄ KOMMENTTI