Soinin vuoden yrittäjä on Soinin Puhtaanapito Oy

0
Jari ja Hilkka Leipäjoki

Lauantain yrittäjäjuhlassa palkittiin Soinin vuoden yrittäjänä Soinin Puhtaanapito Oy. Palkinnon vastaanotti  Hilkka ja Jari Leipäjoki.

Yrityksen on perustanut Seppo Leipäjoki kesäkuussa 1988 ja toimialana oli sillon kiinteistönhuolto- ja talonmiespalvelut. Yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi 1997 ja silloin yityksen toimiala laajeni jätteenkuljetukseen. Jari Leipäjoki tuli yritykseen  mukaan muutama vuosi sitten ja on nyt yrityksen toimitusjohtaja.

Oik. Jari Leipäjoki ja Seppo Leipäjoki

Vuoteen 2001 saakka jätteet ajettiin Soinin kaatopaikalle ja siitä lähtien jätteet on viety Millespakka Oy:lle. Leipäjoen pihapiirissä sijaitsee hyötyjäteasema, joka on avoinnan kahtena päivänä viikossa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Jäteauto kulkee 4 päivänä viikossa Soinin, Lehtimäen ja Alajärven alueella. Yrityksellä on 4 työntekijää ja sesonkiaikana enemmän. Hilkka Leipäjoki hoitaa yrityksen toimistotehtävät.

Kunnan asemakaava-alueella on hoidettavana 16 km tiestöä ja kunnostettavia piha-alueita on kuutisenkymmentä, nistä 19 kunnan omistamia piha-alueita. Yritys tekee teiden kunnostusta myös Destialle. Aurattavia ja hiekoitettavia teitä on n. 100 km ja teillä on 3 erilaista hoitoluokkaa.

Yrityksellä on siis pitkä historia ja laaja toimenkuva. Seppo Leipäjoki toteaa kuitenkin leikkisästi, että yritys toimii aloilla, joista ei helposti kiitosta kuulu. Hilaisuus on paras kiitos. Toiminta on paljon kiinni sääoloista ja joka paikkaan ei yhtä aikaa ehdi.


 

JÄTÄ KOMMENTTI