Soinissa työttömien työnhakijoiden määrä laskenut roimasti – seurauksena työvoimapulaa

0
Soinin kunnantalo

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2021 syyskuussa 17 000 enemmän kuin vuosi sitten. Kolmannella vuosineljänneksellä työllisiä oli 61 000 enemmän vuodentakaiseen verrattuna. Työttömiä oli syyskuussa 11 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Etelä-Pohjanmaan kunnista suhteellisesti eniten laskua työttömien työnhakijoiden määrässä oli Soinissa (-52 %), Isossakyrössä (-42 %), Evijärvellä (-37 %), Kauhavalla (-33 %) ja Teuvalla (-33 %)

Kunnajohtaja Johanna Rannanjärvi

Tilannetta Soinin kunnan osalta kommentoi kunnanjohtaja Johanna Rannanjärvi seuraavasti:

– Tilanne on toisaalta erittäin hyvä, mutta asettaa haasteita yritysten toiminnalle ja kasvumahdollisuuksille, kun tekeviä käsiä ei yksinkertaisesti enää tahdo löytyä. Tämä näkyy myös kunnan toiminnassa, sijaisia eri yksiköihin on todella vaikea löytää tällä hetkellä. Työvoimapula on todellista.

Soinin eniten työllistävällä yrityksellä Kohiwood Oy Ltd:llä ei toimitusjohtaja Anssi Hintsan mukaan ole tällä hetkellä ongelmia rekrytoida työntekijöitä. Samoin kertoi Soinin vanhimman yrityksen toimitusjohtaja Leo Takala Oivarauta Oy:sta, yrityshän täyttää 90 vuotta. Kuitenkin osaavista työntekijöistä on pulaa, etenkin kausityössä ja yleisemmin Etelä-Pohjanmaalla, kertoi Jaana Hyvösaho Soinin Yrittäjistä.


JÄTÄ KOMMENTTI