Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko avaa Järvi-Pohjanmaan Asumis- ja hyvinvointimessut 2014 Alajärvellä

0
(vas.) Edustaja Ari Ahvenlampi,liikuntasihteeri Kirsti Kivelä, Alajärven kaupungin hallintojohtajaTero Kankaanpää ja JPYP:n tooimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa kertoivat messutapahtumasta viime perjantaian Jäähallilla (K-Media/JK)
(vas.) Edustaja Ari Ahvenlampi, liikuntasihteeri Kirsti Kivelä, Alajärven kaupungin hallintojohtaja Tero Kankaanpää, Järviseudun Jäähalli Oy:n edustaja Harri Hakala ja JPYP:n toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa kertoivat messutapahtumasta viime perjantaina jäähallilla (K-Media/JK)
Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella järjestettävä, kevään ja kesän vaihteeseen ajoittuva, niin sanottu vapaa-aikamessut tapahtuma pidetään tänä vuonna omalla vuorollaan Alajärvellä 26.4.. Messujen puitteiksi ja pitopaikaksi on määrittynyt Järviseudun Jäähalli lähirakennuksineen ja piha-alueineen.

Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelu Oy:n (JPYP) ja Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimen masinoiman messutapahtuman pitopaikka ja ohjelma julkistettiin viime perjantaina. Vimpelistä pari vuotta sitten aloitettu messuttelu on nyt saapunut viime vuoden Soininissa pidetyn tapahtuman jälkeen Alajärvelle. Aikasempina vuosina pidetyt tapahtumat ovat antaneet nyt järjestelyissä mukana oleville tahoille lisäpontta järjestää, Alajärven suomin puittein, vieläkin isomman messukokonaisuuden, jonne odotetaan jo reippaasti yli 2000 kävijää. Järviseudun Jäähallin markkinoima kesäaika saa myös, yhtiön edustajan Harri Hakalan mielestä, uuden toivotun tulikasteen perinteisen luistelun, jääkiekon ja koululiikunnan jatkeeksi. Hallin puitteet koetaan erinomaisiksi erilaisten näyttelyjen ja isoa sisätilaa vaativan tapahtuman järjestämiseksi.

Hallissa sisällä toistasataa näytteille asettajaa

Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun toimitusjohtaja Vesa Alanko-Luopa esitteli hallimiljöötä ja julkisti messujen päivämäärän ja ohjelma-aikataulun.

Lukuisien isompien ja pienempien messuosastojen  oman tarjonnan lisäksi sisätiloissa järjestetään erillistä oheisohjelmaa seuraavan kaavion mukaan:

ASUMISTA JA HYVINVOINTIA-MESSUT LA. 26.4.2014 klo 9.30-16.00 ALAJÄRVEN JÄÄHALLISSA

MESSUOHJELMA

Jäähalli

Klo 09.30 Messuportit avataan

Klo 10.00 Messujen avaus

-10.00 Aleksi Yli-Sissalan musiikkiesitys

-10.05 Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon avauspuhe

-10.25 Aleksi Yli-Sissalan musiikkiesitykset

Klo 11.00 Muotinäytös I

Alavolin voimistelunäytös I

Klo 12.00 Messujen suojelijan puhe

-12.00 Aleksi Yli-Sissalan musiikkiesitys

-12.05 Messujen suojelijan puhe, Kirsti Doukas

-12.20 Aleksi Yli-Sissalan musiikkiesitykset

Klo 13.00 Muotinäytös II

Alavolin voimistelunäytös II

Klo 14.00 ”Järviseutulainen kylä 2014” – kilpailun voittajan julistaminen, Aisapari ry.

Klo 15.00 Taikuri Joonas Puhto esiintyy

Klo 16.00 Messuportit suljetaan

Messujen juontajana jäähallissa toimii Lasse Mansikka-aho.

Päättäjien ja asukkaiden kohtauspaikka

Messuilla on tavattavissa kuntapäättäjiä, joiden kanssa on mahdollisuus keskustella mm. asumiseen liittyvistä asioista.

Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut

Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut järjestää monipuolista ohjelmaa sekä jäähallissa että ulkoalueella, kertoi liikuntasihteeri Kirsti Kivelä. Jäähallissa esitellään vapaa-aikapalveluiden toimintaa sekä tulevan kesän ja syksyn tapahtumia. Messupäivän päätteeksi arvotaan sininen JOPO-polkupyörä arvontaan osallistuneiden kesken.

Vapaa-aikatoimen iikuntasihteeri Kirsti Kivelä esitteli Arvontapalkintona olevaa sinistä Jopo-polkupyörää (K-Media)

Ulkoalueella on muun muassa suunnistuksen sprinttirata sekä tietoa ja toimintaa eräretkeilyyn liittyen.

Alajärven uusi uimahalli avataan lauantaina messupäivänä poikkeuksellisesti jo klo 10.00.

Aisapari ry myös mukana

Aisapari ry. esittelee juhlavuotensa kunniaksi muun muassa ”Maaseutuasumisen messutapahtuma”-hankkeeseen liittyen kylien ja yhdistysten toimintaa sekä sisällä että ulkona. Tapahtumakokonaisuus esittelee monipuolisesti alueen kylien asumismahdollisuuksia.

Messujen yhteydessä julkistetaan myös ”Järviseutulainen kylä 2014” – kilpailun voittaja.

PTV mansikkasumppa1

JÄTÄ KOMMENTTI