Sunnuntaina siirrytään jälleen kesäaikaan – Suomi ajaa edelleen viisarien siirtelyn lopettamista

1

EU:ssa asia on jäänyt junnaamaan. Pelkona on, että Euroopan aikavyöhykkeet sirpaloituisivat.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomi siirtyy taas kesäaikaan. Kelloja siirretään TUNTI KESÄÄ KOHTI aamuyöllä kello kolme.

Talviaikaan eli niin sanottuun normaaliaikaan palataan taas lokakuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin kellon viisareita käydäään siirtämässä tunti taaksepäin.

Suomi on käynyt kellonaikojen siirtelystä keskusteluja Baltian maiden ja muiden Pohjoismaiden kanssa. Ainoastaan Tanska ei ole osallistunut neuvonpitoon.

Euroopan komissio on ehdottanut, että kaksi kertaa vuodessa tapahtuvasta kellonajan siirrosta luovuttaisiin kaikkialla Euroopan unionissa. Tavoitteena on, että kellonajan siirrosta luovuttaisiin yhtenäisesti. Jäsenvaltiot päättäisivät kuitenkin itse pysyvästä ajastaan.

Asia on syystä jos toisesta jäänyt kuitenkin junnaamaan EU:ssa virkamiestasolle, eikä näkyvissä ole nopeaa ratkaisua.

Komissio on ainoastaan kehottanut jäsenmaitaan jatkamaan kansallisten selvitysten tekemistä ja epävirallisia keskusteluja naapurimaiden kanssa. Epävirallisilla keskusteluilla jäsenmaat pyrkivät siihen, että Euroopassa vältettäisiin aikavyöhykkeiden sirpaloituminen.

KESÄAIKAAN TUNTI ETEENPÄIN !!

 

 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

1 KOMMENTTI

  1. Kyllä se ihan mukava on kelloja siirrellä, näin keväisin on mukavempi kun on illalla valoisampaa!

    Myöskään ei ole sitä mietitty miten käy jos yhtäkkiä kellojen siirtely lopetetaan ja jotkin järjestelmät siirtyvät automaattisesti sitten kesäaikaan kun ei ole pävitystä ohjelmistoon enää tarjolla. Voi olla tiedossa samanlaisia ongelmia kuin vuosituhannen vaihteessa Y2K:n aikaan.

JÄTÄ KOMMENTTI