Suomalaiset suosivat näitä matkakohteita pääsiäisenä

0
Nyt on suosituinta viettää keväistä kaupunkilomaa Helsingissä.
Nyt on suosituinta viettää keväistä kaupunkilomaa Helsingissä.
Barcelonaan vai Pariisiin tänä pääsiäisenä? Ei vainkaan. Suosituinta on viettää keväistä kaupunkilomaa Helsingissä tai lasketella Lapin hangilla. Ne, jotka eivät halua syödä pääsiäismuniaan kotimaassa, matkustavat Lontooseen.

Pääsiäismatkailu on reippaassa 12 prosentin kasvussa edelliseen vuoteen verrattuna, kertoo nettimatkatoimisto Travellinkin tuore tutkimus. Helsinki on suomalaisten suosituin matkakohde tänäkin pääsiäisenä. Levin ja Ylläksen rinteiden kupeessa sijaitseva Kittilä on kolmannella sijalla, ja Oulu on noussut matkakohteiden neloseksi. Myös Rovaniemi on kasvattanut suosiotaan ja noussut viisi pykälää ylöspäin sijalle kymmenen.

– Useimmat suomalaiset viettävät pääsiäistä tänä vuonna kotimaassa, matkustavat Lappiin hiihtämään tai viettävät lyhyen loman keväisessä Helsingissä, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

-Suomalaiset viihtyvät vapaa-aikana mökeillään, ja moni nauttiikin rauhallisesta ja luonnonläheisestä pääsiäisestä perheensä kanssa.

– Lontoo on puolestaan kaupunkilomien ykköskohde sekä suomalaisten, ruotsalaisten että norjalaisten mielestä ja Pariisi tanskalaisten, jatkaa Anne-Marjut Väänänen. Lontoo on noussut Top 10 listan kakkoseksi viime vuoden kolmossijalta. Myös Praha ja Budapest kiinnostavat pääsiäismatkalaisia edellisvuosia enemmän.

Travellinkin tutkimuksen mukaan Espanjan Malaga ja Alicante ovat pääsiäisajan suosituimpia aurinko- ja rantalomakohteita. –

Erinomaisia kohteita niille, jotka haluavat aloittaa golfkauden jo pääsiäispyhien aikana, vinkkaa Väänänen.

Suomalaisten suosikkikohteet pääsiäisenä 2014

Tilasto perustuu yli 9000 matkavaraukseen, jotka on tehty 31.3.2014 mennessä ajalle 11.-19.4.2014. Top 10 kohteissa on suluissa vertailu edelliseen vuoteen.

Top 10 pääsiäismatkat

1. Helsinki (1)

2. Lontoo (3)

3. Kittilä (2)

4. Oulu (7)

5. Malaga (10)

6. Barcelona (6)

7. Praha (14)

8. Budapest (17)

9. Pariisi (8)

10. Rovaniemi (15)

Top 5 pääsiäisen aurinko- ja rantalomat

1. Malaga (Espanja)

2. Alicante (Espanja)

3. Split (Kroatia)

4. Palma de Mallorca (Espanja)

5. Antalya (Turkki)

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI