Suomelle oma Vihreä-postimerkki

0
Posti Vihreä- postimerkki tuli myyntiin tänään
Posti Vihreä- postimerkki tuli myyntiin tänään
Suomalaisilla on nyt ensimmäisten joukossa maailmassa mahdollisuus valita ilmastoystävällinen vaihtoehto kirjettä tai korttia postittaessaan. Itella toi tänään 4. toukokuuta myyntiin 1. luokan Posti Vihreä -postimerkin, jolla varustettu lähetys jaetaan hiilineutraalisti. Jakelusta syntyvä hiilidioksidi kompensoidaan osallistumalla ilmastoprojekteihin ja merkin 5 sentin lisämaksulla tuetaan myös Suomen ensimmäisen aurinkovoimalan rakentamista.

– Olemme iloisia siitä, että suomalaiset voivat ensimmäisten joukossa maailmalla tehdä halutessaan vihreän valinnan kirjeitä tai kortteja lähettäessään. Kysymys on pienestä, mutta tärkeästä valinnasta. Uskomme, että tällaiselle vaihtoehdolle on kysyntää, Itellan Postimerkkikeskuksen liiketoimintajohtaja Markku Penttinen kertoo.

Postimerkki on valmistettu ympäristö huomioiden. Ensimmäisenä postimerkkinä maailmassa se valmistetaan sataprosenttisesti kierrätettävästä, niin sanotusta OBA-free -paperimateriaalista. Siihen ei käytetä valkaisevia tai kirkastavia aineita. Pintaan ei myöskään ole lisätty vahaa tai kiiltoaineita. Raikas vihreä sävy on peräisin vesiliukoisesta painoväristä, joten sekään ei kuormita luontoa. Posti Vihreä – Grön Post -postimerkin ovat suunnitelleet Timo Berry ja Teemu Ollikainen.

Posti Vihreä -postimerkki on osa Itella Green -ympäristöohjelmaa. Siihen kuuluu yrityksille tarjottavia hiilineutraaleja Itella Green -lähetyksiä sekä keskeisimpänä monipuolinen ohjelma, jolla pienennetään Itellan omia hiilidiksiodipäästöjä. Tärkeimmät keinot ovat energiatehokkuuden parantaminen ja vähäpäästöisemman uusiutuvan energian käyttö. Itellan tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä (vertailuvuotena 2007, suhteessa liikevaihtoon).

Muita Itellan ympäristöä säästäviä tuotteita ovat maailmaa aikansa kiertäneistä postisäkeistä ja Postin työvaatteista valmistetut Globe Hope -designtuotteet. Toukokuun 4. päivä julkaistaan muitakin uusia postimerkkejä. Merkkien aiheena ovat kevään ja kesän onnen hetket, kirjasto, maailmannäyttely sekä veistokset. Globe Hope -tuotteista ja postimerkeistä lisää www.posti.fi

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI