Suomen luonnon päivänä (29.8.) Särkijärven lenkille

0
Noin viiden kilometrin pituisella Särkijärven lenkillä on hyvät sillat, polut ja pitkospuut.  

Luonto innostaa ihmisiä liikkumaan. Luonnossa liikkuminen tuottaa myös merkittäviä terveysvaikutuksia ja tekee ihmisistä jopa onnellisempia. Jo 10 minuutin oleilu luonnossa saa verenpaineen laskemaan ja 20 minuutin retki mielialan kohenemaan. 

Outdoor Leader – Aisaparin reitit, on kansainvälinen hanke, jonka tavoitteena on edistää Aisaparin alueen retkeilyreittien ja luontopolkujen paikallista kehittämistä.  Hankkeessa on mukana seitsemän suomalaista ja kaksi ruotsalaista Leader-ryhmää. Aisaparin lisäksi hankkeessa ovat mukana Varsinais-Suomen Leader-ryhmät, I samma båt, Jokivarsikumppanit, Ravakka, Varsin Hyvä ja Ykkösakseli, Leader Pyhäjärviseutu Satakunnasta sekä ruotsalaiset Leader-ryhmät Mittskåne utveckling ja Sjuhäräd. 

Hankkeessa haetaan uusia ideoita reitistöjen ylläpitäjille yhteistyössä hankekumppanien kanssa ja näiden alueille suuntautuvilla opinto- ja tutustumismatkoilla.

Kartta Särkijärven lenkille.

Toiminnallisuuden, palvelutason, tuotetarjonnan ja markkinoinnin parantamisen toivotaan lisäävän reittien tunnettuutta ja kasvattavan suosiota myös alueelle saapuvien matkailijoiden keskuudessa.

Särkijärven lenkki on Särkijärven kosteikon ympäri kulkeva noin viiden kilometrin pituinen luontoreitti. Kohteesta löytyy lisätietoa Särkikylän kotisivulta.

Elokuun 29. päivä on Suomen luonnon päivä. Päivää voisi juhlistaa lähtemällä luontoon, vaikka Särkijärven lenkille. 


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI