Suomenselän Samoilijoiden toiminta jatkuu uusin ja innostunein voimin

0
Ulkomainen yhmä Arpaisten reitillä

Suomen Ladun paikallisyhdistys Suomenselän Samoilijat ry kokoontui marraskuussa Ähtärissä kahteen otteeseen pohtimaan toimintansa jatkumista. Yhdistyksen toiminnan jatkoa ovat varjostaneet aktiivisen jäsenistön ikääntyminen sekä vireiden vetäjien puuttuminen.

Kokouksissa käydyn myönteisen keskustelun sekä uudelleen virinneen hengen myötä päätettiin yksimielisesti, että yhdistyksen toiminnan halutaan edelleenkin jatkuvan Suomenselän seudulla. Päätökseen vaikuttivat niin jäsenistön positiivinen mieli kuin uusien vapaaehtoisten seuran jäsenien lupautuminen mukaan yhdistyksen aktiiviseen toimintaan.

Vuonna 1975 perustetussa Suomenselän Samoilijat ry:ssä on tällä hetkellä 228 jäsentä ja jäsenistölle halutaankin tarjota jatkossa entistä enemmän mahdollisuuksia nauttia liikunnasta, ulkoilusta ja luonnosta Suomenselän alueella.

Suomenselän Samoilijat ry:lle valittiin kokouksessa uusi puheenjohtaja ja hallitus vuosille 2020-2021. Uutena puheenjohtajana aloittaa ähtäriläinen Ulla Sisko Toivonen. Hallituksen jäseniksi valittiin Markku Autio, Kati Granroth, Hannu Humalamäki, Aila Kanninen, Tapio Koskela, Vuokko Luoma ja Matti Tammisalo.

SUUNNITELMISSA PALJON UUTTA MIELENKIINTOISTA TOIMINTAA

Suomenselän Samoilijat ry:llä on ensi vuodelle 2020 suunnitelmissa paljon uutta toimintaa vanhoja toimintamuotoja unohtamatta. Vuoden aikana tullaan järjestämään uutena toimintamuotona lajikokeiluja eri liikuntalajien parissa kerran kuussa helmikuusta 2020 alkaen. Lajikokeiluissa tutustutaan mm. talviuintiin, lumikenkäilyyn, kiipeilyyn, suunnistukseen, geokätköilyyn, frisbeegolfiin, melontaan, polkujuoksuun, maastopyöräilyyn ja retkeilyyn.

Perinteiseen yhdistyksen toimintaan kuuluneet viikoittaiset aktiviteetit Ähtärissä jatkuvat. Talvikaudella harrastetaan talviuintia Mustikkavuoren saunalla ja lisäksi uutena toimintamuotona järjestetään yhteisiä kuntohiihtolenkkejä Ähtärin laduilla. Kesäkaudella tehdään pyöräilyretkiä ja sauvakävelylenkkejä. Ympäri vuoden voi harrastaa kuntouintia Mesikämmen kylpylässä.

TAPAHTUMIA

Suomenselän Samoilijat ry tulee järjestämään vuoden 2020 aikana myös erilaisia tapahtumia Ähtärin seudulla. Luvassa on muun muassa koko perheen ”Ulkona kuin lumiukko” -tapahtuma laskiaissunnuntaina, ”Unelmien liikuntapäivä” toukokuussa sekä ”Nuku yö ulkona” -tapahtuma 29.8. Arpaisilla. Lisäksi yhdistys suunnittelee jäsenistölleen Lappiin suuntautuvaa retkeä syksylle 2020. Tavoitteena on myös tehdä aktiivista yhteistyötä paikallisten yhdistysten sekä Suomen Ladun jäsenyhdistysten kanssa.

Suomen Ladun ja Suomenselän Samoilijat ry:n tehtävänä on edistää kaikenikäisten ulkoilua ja liikunnallista elämäntapaa kaikkina vuodenaikoina. Tavoitteena on, että kaikki löytävät mielekkään tavan ulkoilla ja nauttia luonnosta.


 

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI