SUOMI 100 – ITSENÄISYYSPÄIVÄ ALAJÄRVELÄISITTÄIN

0

Alajärven kaupunki juhlistaa keskiviikkona 6.12. Suomen itsenäisyyden sadatta vuotta kansalaisjuhlilla. Alajärven ja Lehtimäen kirkoissa kello 10 alkavien jumalanpalvelusten jälkeen ovat vuorossa seppeleenlaskut sankarimuistomerkeille sekä kansalaisjuhla Alajärven Palotorilla ja Lehtimäen Keskikylän nuorisoseuralla.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä keskustassa, Kurejoella ja Menkijärvellä sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitsevilla muistomerkeillä.

Reserviupseerinaiset sytyttävät kynttilät Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää kirkkoherra Ari Auranen ja kanttorina on Ismo Pitkänen. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa reserviläisten johtama kunniakäynti ja seppelten lasku sankarihaudoille. Sankarihaudoilla on kunniavartiointi ja kirkkoherra Ari Aurasen johdolla rukous ja virsi. Lippuvartio marssii sankarihaudoilta Palotorille kansalaisjuhlaan.

Lehtimäen kirkossa jumalanpalveluksen toimittaa kappalainen Terho Kanervikkoaho ja kanttorina on Eeva-Liisa Kolonen. Jumalanpalveluksen jälkeen sankarivainajien muistomerkeille lasketaan seppeleet ja kunkin sankarivainajan kivelle lasketaan sinivalkoisin nauhoin koristeltu havunoksa. Laskijoina toimivat Taimelan koulun oppilaat. Lumipukuinen kunniavartio asetetaan kaatuneiden muistomerkille. Juhla jatkuu Keskikylän nuoriseuralla ruokailulla ja ohjelmasta vastaavat Taimelan koulun oppilaat.

Kansalaisjuhla Palotorilla alkaa klo 11.30

Kansalaisjuhla Palotorilla alkaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuun tervetulotoivotuksella ja ohjelma jatkuu Alajärven Korsukuoron musiikkiesityksellä.
Tämän vuoden juhlapuheen pitää Alajärven lukion opiskelija Topi Levijoki ”Mitä itsenäisyys merkitsee minulle”-ajatuksin.

Juhlassa luovutetaan Alajärven kaupungin sivistyslautakunnan 15.11.2017 myöntämä kulttuuripalkinto. Palkinnon tulevat jakamaan sivistyslautakunnan puheenjohtaja Juha Hauta-aho ja sivistyslautakunnan jäsen Aino-Maija Ojala.

Kansalaisjuhla päättyy yhdessä laulettavaan Maamme-lauluun.

Ohjelmaosuuden jälkeen on tarjolla lihakeittoa ja vapaata seurustelua aina kello 13.30 saakka.

 

Vesa Koivunen

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivusen ajatuksena on ollut järjestää 100 – vuotiaan Suomen kunniaksi Itsenäisyysjuhla, joka on avoin kaikelle kansalle.

– Suomea on rakennettu 100 vuotta yhdessä ja ilman tätä yhteistä ponnistusta Suomi ei olisi tämän päivän menestyvä itsenäinen demokratia. Tämän ajatuksen myötä halusimme järjestää kaikille avoimen juhlan. Juhla on järjestetty yhteistyössä Alajärven seurakunnan ja reserviläisten kanssa.
– Toivon että mahdollisimman moni pääsisi paikan päälle juhlistamaan kansamme 100-vuotiasta Suomea, sanoo kaupunginjohtaja Koivunen

Itsenäisyyspäivän hämärtyessä iltaa kohti Lions Club Alajärvi – Järviseutu sytyttää ulkotulet vuosien 1918 ja 1939–45 muistomerkeille.


 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI