Suomi liittyy tavaramerkkien Euroopan laajuiseen TMview-nettitietopalveluun

0
Patentti- ja rekisterihallituksen ja Latvian patenttiviraston tavaramerkkitietokannat on lisätty tavaramerkkien Euroopan laajuiseen nettitietopalveluun, TMview-palveluun. Se tarjoaa ilmaisen pääsyn parinkymmenen tavaramerkkiviraston tavaramerkkitietokantoihin. Palvelu on käytettävissä myös suomen ja ruotsin kielillä. Nyt kun yli 200 000 suomalaista ja latvialaista merkkiä lisätään palveluun, se tarjoaa tarkasteltavaksi yhteensä yli 6,8 miljoonaa tavaramerkkiä.


TMview-palvelun viimeisimmän laajentumisen myötä tietonsa käyttöön antaneiden virastojen määrä on nyt 19. Suomen ja Latvian lisäksi mukana ovat Bulgaria, Benelux, Tšekin tasavalta, Tanska, Viro, Ranska, Italia, Liettua, Portugali, Romania, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Iso-Britannia sekä Maailman henkisen omaisuuden järjestö, WIPO ja sisämarkkinoilla toimiva EU:n yhdenmukaistamisvirasto (tavaramerkit ja mallit), OHIM.

TMview julkistettiin 13. huhtikuuta 2010 ja se on osoittautunut suosituksi. Palvelussa on tähän mennessä ollut yli 650 000 kävijää 178 eri maasta. Eniten käyttäjiä on ollut Espanjasta, Saksasta ja Italiasta.

Tutustu TMview-palveluun: www.tmview.europa.eu

JÄTÄ KOMMENTTI