SYKSYÄ KOHTI | Alajärven liikuntapalveluiden liikuntaryhmiä käyntiin syksyllä

0
Alajärven uimahallin allasosasto (jpnews.fi)

Aikuisten alkeisuimakoulu aloittaa liikuntapalveluiden syksyn ryhmäliikunnat jo ensi viikolla. Aikuisten alkeisuimakoulu pidetään terapia-altaassa ja tarkoitettu uimataidottomille aikuisille. Tavoitteena uimakoulussa on totutella veteen ja oppia liikkumaan itsenäisesti vedessä myös uiden.

Monitoimihallissa alkaa elokuun loppupuolella erityislasten liikuntakerho. Liikuntakerho on tarkoitettu 7-12 –vuotiaille lapsille, joilla vamman, sairauden tai toimintakyvyn rajoitteen vuoksi on hankaluuksia osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin. Vastuuohjaajana toimii Kimmo Koivisto.

Perinteiset vesijumpat terapia-altaassa torstaisin jatkuvat edelleen samoilla tutuilla paikoillaan.

– Kovan kysynnän vuoksi lisäämme vielä yhden ryhmän, milloin jumpat alkavat klo 12, 13 ja 14. Lisäksi uutena kokeiluna Alajärvellä alkaa syyskuun alusta syvän veden vesijumppa, joka pidetään hyppyaltaassa jossa veden syvyys on 3,5m. Syvän veden jumpassa käytetään apuvälineenä vesijuoksuvyötä, pötköjä sekä muita kellukkeita. Ryhmään osallistuminen vaatii kohtuullisen uimataidon, sillä jalat eivät pohjaa missään vaiheessa. Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, kertoo Alajärven kaupungin likuntapalveluista, ohjaaja Merja Korpela.

Ohjatut kuntosaliharjoittelut alkavat Lehtimäeltä syyskuun alusta ja jatkuu lokakuun aikana Alajärvellä. Kuntosaliryhmä kokoontuu tiistaisin ja on tarkoitettu kaikille kuntosaliharjoittelusta kiinnostuneille. Ryhmässä opetellaan käyttämään kuntosalilaitteita turvallisesti ja tekemään kuntosaliharjoitus.

Sairaalatien Makasiinin tiloissa jatkuu viime talvena käynnistynyt tuolijumppa ja sisäpelit/liikettä ikääntyneille ryhmä missä on ohjattu tuolijumppa, erilaisia sovellettuja sisäpelejä sekä kahvit. Ryhmä järjestetään yhteistyössä Alajärven Sydänyhdistyksen, Järvi-Pohjanmaan senioreiden sekä Alajärven Eläkeliiton kanssa. Ryhmä kokoontuu perjantaisin ja on ilmainen, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita sekä on avoin kaikille ikääntyneille joilla toimintakyky alkaa jo heikentyä. 

– Koulukeskukseen on suunniteltu aloitettavan avoimen PerhePelit –vuoro. Tämä on myös ilmainen vuoro, eikä edellytä erillistä ilmoittautumista. Perheet voivat tulla yhdessä koko perheen voimin pelaamaan esimerkiksi sisäjalkapalloa tai sählyä. Alle 13-vuotiaiden on osallistuttava huoltajan kanssa yhdessä. Tämä vuoro tarvitsee vastuuohjaajan toteutuakseen. Haussa siis olisi 2-3 ohjaajaa, jotka vuorottelisivat vetovuoroa. Asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Alajärven liikuntatoimistoon elokuun aikana, kertoo Korpela.

Matalan kynnyksen mattojumppa alkaa syysloman jälkeen. Tämä ryhmä on tarkoitettu niille aikuisille, joilla liikunta on jostain syystä jäänyt kokonaan tai vähemmälle. Ryhmään pystyy jokainen osallistumaan omalta lähtötasoltaan ja tavoitteena on löytää liikunnanilo sekä saada jaksamista arkisiin askareisiin. 

Valkealammella järjestetään Hyvinvointipäivä 20.8.2022. Hyvinvointipäivä pitää sisällään ohjattua liikuntaa tukilihasten metsästyksen sekä liikkuvuusharjoituksen osalta, tietoa hyvinvoinnista sekä vapaamuotoista ulkopelailua ja patikointia. Päivän päätteeksi on mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen. Hyvinvointipäivän toteutumisessa on säävaraus, sillä koko tapahtuma toteutetaan ulkotiloissa.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI