Syksyn monipuolinen kirjo esillä Syyslaulu-taidenäyttelyssä Virroilla

0
Ritva Kovasin: Höstvisa (viulunsoittaja)

Jarkko Ruohola
VIRRAT

Virtain kaupungintalon Galleria Virinässä on avattu virtolaisen Kirsti Koron ja ruovesiläisen Ritva Kovasimen yhteisnäyttely Syyslaulu. Esillä olevat, noin 30  työtä tuovat näytille syksyn monipuolisen värikirjon ja tunnelman  kasveista lintuihin ja ihmistuntoihin.

Ritva Kovasin kertoo, että yhteisnäyttelyidea syntyi Kirstin aloitteesta.

– Hän tiedusteli, löytyykö Ruoveden Taideyhdistyksen jäsenistöstä halukkuutta lähteä yhteisnäyttelyyn. Itse koin kiinnostusta ja kun vielä Höstvisa-tauluni oli juuri valmistunut. Syyslaulu-näyttelyn ajoitus on oivallinen. Ruska hehkuu kaikkialla. Sisätiloihin on välillä mukava poiketa näyttelyä katsomaan.

Kirsti Koron erityistaito on kasvien ja maisemien kuvaaminen rennoin siveltimenvedoin ja silti tarkasti. ”Kasvi on totta” onkin hyvä kiteytys hänen tavastaan kuvata näitä vaativia kohteita. Koro on Suomenselän Taiteilijaseuran kunniajäsen ja Virtain Taideyhdistyksen perustaja- ja kunniajäsen. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis-ja yhteisnäyttelyissä.

Kirsti Koron pääskysaiheinen maalaus Laurista laumaan.

Kirsti Koron teoksia, yksityiskokoelmien lisäksi, löytyy useissa julkisissa kokoelmissa. Omistajina muun muassa Virtain ja Parkanon kaupungit, Kihniön, Kuortaneen, Årjängin, Aulumin ja Kurikan kunnat, Pirkanmaan liitto, Merikanto-opisto, Järva-Jaanin seurakunta, Suomenselän Sanomat ja Koillis-Satakunnan Sähkö. Taiteilijan töitä on jo 36 vuoden ajan ollut nähtävillä myös niiden syntysijoilla Kirstin Galleriassa Virtain Härkösessä.

Ritva Kovasin on maalannut vuodesta 1974 ja käynyt lukuisilla kursseilla oppimassa myös muita tekniikoita. Hän on myös tehnyt keramiikka-ja kuvanveistotöitä. Kovasin on valmistunut tekstiiliartesaaniksi vuonna 1994.
Taidehistoria opintojen jälkeen hän on suorittanut kuvataiteen kuusi vuotta kestäneet perus-ja syventävät opinnot. Ritva Kovasin tarttuu siveltimeen päivittäin.

– Mieluisin aihe on ihminen,mutta myös muita aiheita käytän. Öljyvärin lisäksi teen akryyli-monitekniikkaa ja grafiikkatöitä, toteaa Ritva Kovasin.

Hän on Suomen kuvataidejärjestöjen liiton jäsen, Pirkkalan taideyhdistyksen taiteilijajäsen ja Ruoveden taideyhdistyksen johtokunnan jäsen.
Ritva Kovasimella on ollut useita yksityisnäyttelyitä ja hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin.

Syyslaulu-näyttely on esillä 1.10.-31.10 Galleria Virinässä ma-pe klo 10-15 ja la klo 11-15

-jr


 

JÄTÄ KOMMENTTI