Syöpä koskettaa kaikkia suomalaisia: Päivittäin yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin ja joka kolmas taistelee syöpää vastaan jossain elämänsä vaiheessa. Syöpäsäätiö on tehnyt jo 65 vuodenajan pitkäjänteistä työtä lahjoitusvaroin syövän nujertamiseksi. Koska apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, Syöpäsäätiö uudistaa varainkeruutaan ja vetoaa suomalaisiin sloganilla ”Laitetaan syövälle piste”.
Syöpään sairastuneiden määrä on yli kolminkertaistunut 50 vuodessa. Kasvuun vaikuttaa väkiluvun suureneminen erityisesti vanhemmissa ikäluokissa. Naisten yleisin syöpä on rintasyöpä ja miesten eturauhasensyöpä. Mahasyöpä, joka vielä 1950-luvulla oli yleisin syöpä, on vähentynyt – melanooma on puolestaan yleistyvä syöpätyyppi. Vaikka yhä useampi selviää syövästä, riittää vielä tehtävää radikaalisti.
Syöpään kuolee vuosittain noin 11 000 suomalaista, eli syöpä on noin joka viidennen suomalaisen kuolinsyy.
Syöpäsäätiö uudistaa varainkeruutaan – varoja tarvitaan enemmän kuin koskaan.
Syöpäsäätiö on työskennellyt määrätietoisesti syövän nujertamiseksi jo 65 vuoden ajan. Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö tukee kotimaista syöpätutkimusta sekä tarjoaa tukea ja neuvontaa syöpään sairastuneille jaheidän läheisilleen.
”Syöpätutkimuksen avulla voidaan edistää syövän ennaltaehkäisyä ja diagnostiikkaa sekä parantaa hoitoja ja potilaiden elämänlaatua. Neuvonta antaa puolestaan voimavaroja taistella vaikeaa sairautta vastaan”, kertoo Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.
Syöpäsäätiö on ollut mukana vaikuttamassa siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden: kun toiminnan alussa vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nyt jo kaksi kolmesta paranee. Koska syöpä koskettaa yhä useampaa meistä, tarvitaan yhä enemmän varoja syövän nujertamiseen. Siksi Syöpäsäätiö uudistaa varainkeruutaan ja lanseeraa entistä helpompia tapoja auttaa syövän vastaisessa taistelussa.
Uudistuva Syöpäsäätiö käynnistää vahvan lahjoitusvetoomuksen sloganilla ”Laitetaan piste syövälle”.
Syövälle voi laittaa pisteen esimerkiksi perustamalla merkkipäiväkeräyksen vaikka syntymäpäivien kunniaksi, muistamalla keräyksellä edesmennyttä tai ryhtymällä kuukausi- tai kertalahjoittajaksi.