Taas liukastellaan

0

Turvallinen vesikeli on nyt ohi.  Pakkasten myötä ilmestynyt jää kaataa kävelijän äkkiä sairaalakuntoon. Invalidiliitto muistuttaakin Liiku helposti liukkailla -kampanjassaan talvikunnossapidon tärkeydestä ja liukkauden ehkäisystä.

Invalidiliitto kampanjoi turvallisemman liikkumisen puolesta tarjoamalla vinkkejä kaatumisen ehkäisemiseksi ja tasapainon parantamiseksi. Väyliä huoltavia liitto haluaa muistuttaa siitä, että liukkaus ja auraamattomat jalankulkuväylät voivat aiheuttaa huonosti liikkuville erityistä päänvaivaa. Apuvälineiden kanssa tai muuten heikommin liikkuvat eivät välttämättä uskalla lähteä kotoaan jäätä uhmaamaan. Lumikinokset taas voivat pakottaa osan ihmisistä vangeiksi koteihinsa.

Avainasemassa turvallisempien kävelyreittien luomisessa ovat huoltoyhtiöt ja kaupunkien kunnossapidosta vastaavat tahot. Vaikka lunta ei olisikaan, on tärkeää, että liukkautta ehkäistään hiekoittamalla ja sulattamalla.

Liiku helposti liukkailla -kampanja verkossa www.liukastumis.info. Kampanja toteutetaan yhteistyössä Suomen Judoliiton ja UKK-instituutin kanssa.

JÄTÄ KOMMENTTI