Taitavat kädet esittäytyvät Soinin kirjastossa

0

Kansalaisopiston Soinin kädentaitoryhmät esittäytyvät

Soinin kirjastossa on 23.4.–16.5. esillä kansalaisopiston kädentaitojen kevätnäyttely. Näyttelyn tavoitteena on esitellä kuluneen lukuvuoden aikana valmistuneita töitä ja innostaa uusia kurssilaisia mukaan toimintaan.

Esillä olevat työt on toteutettu seuraavissa ryhmissä: Kukonkylän kudonta ja käsityöt, Parviaisen kudonta ja käsityöt, Parviaisen puhdetyöt sekä Soinin keskustan kudonta. Parviaisen puhdetöissä opettajana toimii Jouko Välimäki ja kudonta- ja käsityöryhmissä Minna Kulmala.

Jouko Välimäki kertoo Parviaisen puhdetöistä seuraavasti: -Meitä on vajaa kymmennen hengen ryhmä jo varttuneenpaa ikäluokkaa, osa jo useita vuosia mukana olleita. Isompina töinä syntyy kelloja ja tuoleja, eri kokoisia ja pienempiä puhdetöitä. Osallistujat tuovat tullessaan omat materiaalit, mutta ”talo” tarjoaa työvälineet. Jouko Välimäki hieman harmittelee sitä, ettei käden taitoa arvosteta kuten ennen.

Minna Kulmala puolestaan pahoittelee kun koronasulku marras-, joulu- ja tammikuussa katkaisi kansalaisopiston toiminnan. Työskentelyä on leimannut tietoisuus toiminnan mahdollista katkeamisesta uusiin koronarajoituksiin. Kurssilaisten omaehtoinen työskentely ja luova ongelmien ratkaiseminen on korostunut opetuskauden toiminnassa. Mukana näyttelyssä on sekä syksyllä harrastuksen aloittaneiden että jo useita vuosia kursseilla mukana olleiden töitä.

Kudonta- ja käsitöissä on pyritty hyödyntämään jo olemassa olevia materiaaleja, kaapeista on siivottu käyttämättömät langat. Kotoilusta on tullut välttämätöntä. Siksi kodin kauniiksi tekeminen, värit, rentoutuminen ja hyvään oloon keskittymien ovat tulleet erityisen tärkeiksi. Esillä on esimerkiksi mattoja, pellavaisia kylpypyyhkeitä ja verhoja, matkahuopia ja kaulahuiveja sekä luonnonvärein värjättyjä villalankoja.


 

vanhat kuorma-autot tukim

JÄTÄ KOMMENTTI