Talvista lomailua Soiniin pitkienkin matkojen takaa.

0
Moskovalainen Galina Sorokin on nauttinut lomastaan Soinissa

Soinin upeat talviset luontomaisemat tekevät vaikutuksen ulkomailla
Soinin upeat talviset luontomaisemat tekevät vaikutuksen ulkomailla

Soini on tullut tutuksi muun muassa venäläisille lomailijoille etenkin talviaikaan. Pitäjässä vierailee ryhmiä ja perheitä, jotka ovat tulleet soinilaisten vieraaksi jo useampana vuotena. Lomarenkaan kautta markkinoidut lomamökit ovat Soinissakin olleet suosittuja kohteita. Lähes kaikilla markkinoiduilla kohteilla talvisesonki on ollut käyttöasteeltaan erityisen hyvä. Mökkiyrittäjät kertovatkin kuluvan sesongin olevan koko vuoden käytöjaksolle suhteutettuna merkittävä asia.

Korpelan Lomamökit mökkiyrittäjä Tapani Korpela kertoo heillä olevan positiivisia kokemuksia usean vuoden ajalta venäläisistä asiakkaista.

Hän haluaa korostaa myös muutakin, lähellä olevaa ja lomailijoita palvelevaa tarjontaa. Vuorenmaan rinnehiihtokeskus, Soinin hyvin hoidetut ladut, soinilaiset päivittäistavarakauppiaat ja lisänä vielä Veljekset Keskisen läheisyys ovat olleet asiakkaille toimiva lisä mökkiyrittäjien palvelujen jatkeeksi.

Kaasisen Lomamökeillä loppiaisen aikaan kaukaa Moskovasta saakka vierailulla olleelle Sorokin perheelle yhdeksänpäiväinen vierailu osoittautui mieleiseksi lomaksi.

Osa perheestä suoritti matkan junalla Moskovasta Pietariin, josta he jatkoivat autokyydillä Viipuriin. Loppumatka Suomen puolelle ja Soiniin taittui myös autolla. Osa matkasi lentäen Helsinkiin, josta sitten tulivat autokyydille perille Soiniin.

Moskovalainen Galina Sorokin on nauttinut lomastaan Soinissa
Moskovalainen Galina Sorokin on nauttinut lomastaan Soinissa

Päivää ennen takaisinpaluuta Galina Sorokin kertoi olevansa erittäin tyytyväinen matkaan, ilmaisten samalla koko ryhmän olleen samaa mieltä, vieläpä pariskunnan koira (labradorin noutaja) haukkui tyytyväisyyttä. Galina kertoi ettei pakkanenkaan (-29) haitannut, vaan kävelyt ihanassa puhtaassa luonnossa antoivat niin paljon, että Moskovakin hetkeksi unohtui.

Galina oli vakuuttunut siitä että he Gennadyn kanssa ja saman sukulaisryhmän kanssa tulevat takaisin jo ensi talvena.

Hän välitti myös kiitokset Suomelle, Soinille, Kaasisen lomamökeille ja Marja-Liisa Kaasiselle saamastaan unelmalomasta joka ei taatusti jää viimeiseksi.

Muillakin mökkiyrittäjillä on ollut jo aikaisemmin ja myös tänä talvena positiivisia  asiakaskokemuksia venäläisten ryhmien kanssa.

Tämä jos mikä on uuden matkailukulttuurin merkki, kun sitä vertaa meidän suomalaisten entisajan matkailuun Leningradiin.

Soinilaiset matkailuyrittäjät sanovatkin, että myös koko Järvi-Pohjanmaan alueella tulee panostaa tähän nyt meneillä olevaan kehitykseen.


Digi-terveysasema Kuusiolinna 700x

JÄTÄ KOMMENTTI