Tämä organisaatio toimii ja pelastaa – Soinin VPK

0
Soinin pelastuslaitoksen miehitys

Eikä tässä ole vielä kaikki. Yhdistyksessä on tällä hetkellä kolmekymmentä jäsentä, joista toimivia jäseniä on hetkellä viisitoista. Yhdistys ja sen vapaaehtoiset ovat elintärkeä joukko Soinin pelastuslaitoksen yksikölle. Paikkakunnalla on yrityksiä, joiden kannalta mahdollisuudet riskien ja vaaratilanteiden syntymiseen ovat todellisia.

Lisäksi talviaikaan hiihto- kelkkareitit ja kesäisin vesistöt saattavat luoda erityistarpeita Soinissakin pelastuslaitoksen toimintaan. Hyvä yhteistyö soinilaisten yritysten kanssa on kuitenkin luonut edellytyksiä toimintaan. Soinin yksikön varustaso on lähes parasta A-luokkaa. Kesä- ja talviajan materiaalikalusto on riittävää ja tulevaisuuden kehitys tulee määrittämään ilmateitse suoritettavan tehtävien tarpeellisuuden.

Lahjoituksina saatu tarpeellinen, toimiva palastusajoneuvo

Perjantaina tapahtunut kelkkareittionnettomuus on lopputulokseltaan onnistunut näyttö pelastuslaitosen pienen yksikön tehokkuudesta. Lahjoituksena saadun telamönkijän merkitys ei ollut vähäinen.

Lahjoittajataulu

Tällä hetkellä on Soinin yksiköllä myös kokeilu, jossa yksi palomies on rekrytöity Soinin yksikköön jouluukuun 17. päivästä alkaen helmikuun loppuun saakka. Aleksi Takkula on jo toisen polven palomiehiä ja innostunut Soinin yksikön toiminnasta, kuin myös alasta tulevaisuudessa muutenkin, uran lopullinen valinta lienee vielä vahvistamatta. Tarvetta toiselle sopimusmiehelle Juha Vehkamäen lisäksi Soinillekin löytyy, tilastotkin sen osoittavat. ”Ihmisillä on oikeus saada apua, missä sitten asuvatkin”.

 

 

 

 

 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI