Tango del norte – Matkalla Buenos Airesiin

0
Tango del norte

Sunnuntaina 15.9. klo 15.00 on Pirkanlinnan kulttuurikeskuksessa Ähtärissä tarjolla harvinaista herkkua, kun Tango del norte -duo tarjoilee kuulijoille argentiinalaista tangomusiikkia ja eteläamerikkalaista kansanmusiikkia maustettuna ripauksella jazzia ja klassista musiikkia.

Tango del nortessa soittaa kaksi alansa ehdotonta huippua. Ville Westergårdin instrumenttina on piano ja Sami Pirttilahti puolestaan soittaa bandoneonia – harmonikansukuista soitinta, joka kuuluu kiinteästi argentiinalaiseen tangoon. Pirttilahti voitti elokuussa 2018 maailman arvostetuimman bandoneonkilpailun ”Che Bandoneon” Vermontissa Yhdysvalloissa.

– Suomessa on hyvin vähän yhtyeitä, jotka ovat paneutuneita nimenomaan argentiinalaiseen tangoon ja folk-musiikkiin. Me olemme Samin kanssa perehtyneet aiheeseen jo 8 vuotta: olemme tutkineet musiikin historiaa ja taustoja ja soittaneet myös argentiinalaisten muusikoiden kanssa, kertoo yhtyeen pianisti Ville Westergård.

Tällä hetkellä Tango del norte on Suomen kiertueella, jonka päätteeksi duo suuntaa musiikin alkulähteille Buenos Airesiin.

– Olemme menossa Buenos Airesiin esiintymään, mutta yhtä tärkeää on päästä paikan päälle tutustumaan tangomaailmaan ja aistimaan paikallista ilmapiiriä, Westergård sanoo.

Konsertin yhteydessä on saatavana myös paljon kiitosta saanut kaksikon cd-levy ”Solos & Duos”.

Konsertin pääsyliput käteisellä ovelta

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI